AKP’ye yakın isim Sinan Ateş cinayeti için ‘MHP gereğini yapmıştır’ dedi, İYİ Parti harekete geçti

AKP’ye yakın isim Sinan Ateş cinayeti için ‘MHP gereğini yapmıştır’ dedi, İYİ Parti harekete geçti
Sinan Ateş cinayeti üzerine konuşulan Twitter’da bir sohbet odası açıldı. Oda da cinayete ilişkin konuşan AKP ile yakınlığı bilinen Baki Özışık, 'Sinan Ateş’in infaz emrini MHP vermiştir' dedi. Bunun üzerine İYİ Parti...

Sinan Ateş cinayeti üzerine konuşulan Twitter’da bir sohbet odası açıldı. Oda da cinayete ilişkin konuşan AKP ile yakınlığı bilinen Baki Özışık, 'Sinan Ateş’in infaz emrini MHP vermiştir' dedi. Bunun üzerine İYİ Parti Medya İlişkileri Başkan Danışmanı Avukat Funda Dilara Atakan, “Katili bulduk mu yoksa?” diyerek emniyete seslendi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş geçtiğimiz yıl Ankara’da silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Sinan Ateş cinayetinde üzerinden tartışmalar sürerken, Ateş’i MHP’nin öldürdüğü iddia ediliyor.

Sinan Ateş’in ölüm yıldönümünde, Ateş'le ilgili Twitter’daki (X) bir sohbet odasında dile getirilenler  üzerine İYİ Parti harekete geçti.

Odada yayına katılan AKP'ye yakın Özışık kardeşlerden Baki Özışık, Sinan Ateş cinayeti üzerine konu açılması üzerine “Sinan Ateş’in bir duruşu vardı, MHP de gereğini yaptı. MHP’nin içinde hain insan olmaz, haini sokmazlar” ifadelerini kullandı. Özışık'ın bu sözleri üzerine sosyal medyada kullanıcılar Emniyet'e ve adli makamlara konuyla ilgili gereğinin yapılması yönünde paylaşımlar yapmaya başladı.

“Katili bulduk mu yoksa?”

İYİ Parti Medya İlişkileri Başkan Danışmanı Avukat Funda Dilara Atakan da söz konusu durum hakkında şöyle bir paylaşımda bulundu:

“Alenen 'Sinan Ateş’in infaz emrini MHP vermiştir' diyen Baki Özışık bu bilgiyi kimden aldıysa derhal Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ali Yerlikaya ile paylaşsın, sorgu odası sohbet odası kadar konforlu olmasa da gereği yapılır diye düşünüyorum. Katili bulduk mu yoksa?”

“40 tane iti havlatmışım”

Özışık ise Sinan Ateş cinayeti hakkında söylediği sözlerin sosyal medyada yayılması üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Arkamdan 40 tane iti havlatmışım. Kalkmışlar küfür ettikleri MHP ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Sinan ateşle ilgili sözlerimi çarpıtmış, güya Ben MHP'nin öyle bir cinayeti işlediğini söylemişim. Bunu da bunu da PKK destekçilerinin meclise getirenler söylüyor.”