Akşener: Enis’ten terörist çıkarılamaz

Akşener: Enis’ten terörist çıkarılamaz
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Berberoğlu’nu aradığını ve Berberoğlu’nun “Ben yatar çıkarım demokrasiye bir katkım olacaksa hiç kimse üzülmesin. Bu da geçer yahu” dediğini açıkladı. Akşener ayrıca MİT...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Berberoğlu’nu aradığını ve Berberoğlu’nun “Ben yatar çıkarım demokrasiye bir katkım olacaksa hiç kimse üzülmesin. Bu da geçer yahu” dediğini açıkladı. Akşener ayrıca MİT Tırlarıyla ilgili Türkeş’in açıklamasını kasdederek, “Enis’ten terörist çıkarılamayacağını söylemek isterim” diye konuştu.

İYİ Parti lideri FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk oldu. Durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle yargılanan Berberoğlu’nun casuslukla suçlanmasını doğru bulmadığını belirten Akşener, “Siz Enis Berberoğlu’na eğer derseniz ki; sen teröristsin, gerçekten terörist olanların tanımını sulandırırsınız, ciddiyetsiz bir hale getirirsiniz” diye konuştu.
TUĞRUL TÜRKEŞ’E GÖNDERME
Konuşmasının devamında şu anda AK Parti Ankara Milletvekili olan Tuğrul Türkeş’in, MHP genel başkan yardımcılığı yaptığı dönem, 2015 yılındaki “TIR meselesine geldiğimizde de, Sayın Başbakan da Sayın Cumhurbaşkanı da meydan meydan gezip ‘Onlar Türkmenlere gidiyordu’ diyor. Bu konuda taraf tutmak MHP’ye yakışmaz. Burada bizi izleyenlerin huzurunda yemin ediyorum, vallahi ve billahi o silahlar Türkmenlere gitmiyordu” ifadelerine atıfta bulunan Akşener, şunları söyledi:
TIR MESELESİ
“Gelelim şu tırlarla ilgili konuya. O dönemde Milliyetçi Hareket Partisi mensubuyum, bir milletvekili Genel Başkan Yardımcısı arkadaşımız televizyonda bu konuda gayet net açık kanaat bildirdi ve bugün aynı arkadaşımız, Başbakan Yardımcılığı yaptı AK Parti’de ve AK Parti’nin milletvekili. Ne demek istiyorum; suç kabul ettiğiniz hiçbir şey yanınızda durana dokunmayacak ama yanınızda durmamışsa Enis Berberoğlu’na terörist diyeceksiniz, casus diyeceksiniz. Buna ne vatandaş inanır ne de benim gibi Enis’i yakından tanıyanlar inanır. Bunun doğru olmadığını Enis’ten terörist çıkarılamayacağını söylemek isterim”
YALÇIN’IN 2015’TEKİ KONUŞMASI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da 2015 yılında “MİT tırlarında arama yapan savcı ve komutanlara haksızlık yapılmıştır. Orada gizli bir iş yapılıyor. Teröristler destekleniyor” açıklaması yapmıştı.