Akşener istedi, Türkkan istifa etti

Akşener istedi, Türkkan istifa etti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl’de bir vatandaşa küfrettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağına oturan Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın yerine yeni grup başkanvekili seçimi için Meclis grubunu yarın 14.00’de...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl’de bir vatandaşa küfrettiği gerekçesiyle eleştirilerin odağına oturan Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın yerine yeni grup başkanvekili seçimi için Meclis grubunu yarın 14.00’de olağanüstü toplantıya çağırdı.

Hemen ardından Türkkan, grup başkanvekilliği görevinden istifa etti. Türkkan, partisinin TBMM Grup Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in talebi üzerine İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ediyorum” dedi. Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, istifa dilekçesinin işleme alındığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya telefonla katıldı. Burada yaptığı konuşmada Erdoğan, Akşener’in ‘Lütfü Türkkan’ın milletvekilliğine de son vermesi gerektiğini’ söyledi:
“İYİ Parti’den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. AK Parti teşkilatının yanı sıra bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım. Tabii onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa, bu demektir ki o da ona iştirak ediyor.”