Akşener: Siyasi rantçılardan utanıyorum

Akşener: Siyasi rantçılardan utanıyorum
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin meclis grup toplantısında konuştu. İzmir’deki depreme değinen Akşener, “Metropolleri çeyrek asır, ülkeyi de 18 yıl yönetip, sizden, benden, daha çok şikayetçi olan zihniyeti...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin meclis grup toplantısında konuştu. İzmir’deki depreme değinen Akşener, “Metropolleri çeyrek asır, ülkeyi de 18 yıl yönetip, sizden, benden, daha çok şikayetçi olan zihniyeti gördükçe, Türk siyaseti adına utanıyorum” diye konuştu. Akşener, “Enkaz üstünde şov yapanlara inat, olağanüstü bir gayret ve özveriyle, enkaz altından tek bir canımızı alabilmek için mücadele eden, bütün kardeşlerimden, Allah razı olsun” sözleriyle de depremde arama kurtarma faaliyetlerini sürdüren ekiplere teşekkür etti.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çağrıda bulunan Akşener, “Merkez Bankası Başkanı’na çaycın gibi davranmaktan vazgeç” dedi. Ekonomik gidişata ilişkin mesajlar veren Akşener şunları söyledi:
Maalesef devlet idaresinde akıl-fikir olmadığı gibi, artık ciddiyet de kalmadı. Döviz artıyor. Dövizin artması, hemen her ürünün fiyatının artmasına yol açıyor. Ama maalesef, Damat Bakan oralı değil. Atadıkları, sözüm ona bağımsız, Merkez Bankası Başkanı da diyor ki: “Bizim bir döviz kuru hedefimiz yok.” Hale bakar mısınız?… Dolar 8.43 lira olmuş.”
UCUBE SİSTEM SORUNLARIN ANA SEBEBİ
Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren Akşener şunları söyledi: “Partili Cumhurbaşkanlığı isimli bu ucube sistem, yaşadığımız sorunların ana sebebidir. Pandemiden eğitime, ekonomiden yargıya, herkesin dönüp, bir kişinin ağzının içine baktığı bu sistem, milletimize, daha fazla yükten başka bir şey değildir”