Akşener'den Erdoğan'ın çağrısına yanıt

Akşener'den Erdoğan'ın çağrısına yanıt
Bahçeli ve Erdoğan’ın çağrılarını değerlendiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Erdoğan’ın çağrısı, 'iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçelim' çağrısı ise destek veririz" dedi.Kırıkkale'de...

Bahçeli ve Erdoğan’ın çağrılarını değerlendiren İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Erdoğan’ın çağrısı, 'iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçelim' çağrısı ise destek veririz" dedi.

Kırıkkale'de vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP lideri Bahçeli'nin "eve dön" çağrısının hatırlatılması üzerine, " Ben ev sözünün ne manaya geldiğini bilmediğim için Sayın Erdoğan'a seslendim. Dedim ki, ortağını ilgisiz bırakma. Yuvalar çok, evim de yuva. Ben başından söyledim. Ben politikayı bırakıp herkesten özür dileyip eve dönerim. Bu derece…" yorumunu yaptı.

Konuşmasında Erdoğan’ın çağrısına da değinen Akşener, “Bu çağrı eğer bir destek çağrısı ise iki partinin de sayısal çoğunlukları var. Türkiye’nin içi ile ilgili oluşan herhangi bir soruna yönelik bize ihtiyaçları yok. Dış politika açısından hadiseye baktığımızda Millet İttifakı’nda yer alan hiçbir siyasi parti dış politikaya yönelik Türkiye’nin bir sorunu olduğunda devletini, hükümetini yalnız bırakmadı” ifadelerini kullandı.

Yapılan çağrının siyasi bir taktik üzerine, samimiyetten uzak olması halinde, tutumlarını değiştirmeyeceklerini söyleyen Akşener, “İYİ Parti olarak milletimizin çıkarlarına, menfaatlerine, değerlerine aykırı davranılmadığı sürece, yola çıktığımız hiçbir grubu ve hiçbir insanı yolda bırakmadık bunu da söylemek durumundayım” dedi.

Türkiye’de demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ortadan kalkışı, adalet duygusunun zedelenmesi, liyakatsizlik gibi problemler olduğunu söyleyen Akşener, ekonomik zorlukların arkasında da bu tercihlerin olduğunu belirtti ve “Bu tercihler değiştirilecekse, orada elbette ben biliyorum ki, CHP’de dahil olmak üzere, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ile ilgili destek vermeye hazırız” dedi.