Akşener'den Erdoğan'ın Hamas çıkışına yanıt: Taraf olma söz konusu

Akşener'den Erdoğan'ın Hamas çıkışına yanıt: Taraf olma söz konusu
Gazete Pencere Haber Merkezi İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur”...

Gazete Pencere Haber Merkezi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” ifadesine ilişkin soruya yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı'na gerçekleştirdiği ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği grup toplantısındaki konuşmasında kullandığı “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” ifadesine ilişkin soruyu yanıtladı.

Akşener, söz konusu açıklamaya kadar hükümetin devlet adına durduğu yeri doğru bulduklarını hatırlattı. "Ama bugün taraf olma söz konusu" diyen Akşener, "Bunu yönetilebilir bulmadığımı ifade etmek isterim. Rahip Brunson'da, Kaşıkçı davasında, Meclis'e gelen İsveç işinde olduğu gibi buradan hızlı bir dönüş yaşanırsa Türkiye rezil olur. Zig-zag yapılmaması gerekiyor. Çok doğru bir sistemdeydi ama AK Parti'nin iç bünyesinde sert bir seçmen duruşu varsa Erdoğan bunu yaptı. Sonuçlarını göreceğiz. Bana göre Hamas'ın yaptığı eylemin de yanlış olduğunu söylemeliyiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin konuşmasında Hamas'a ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Dünyaya sesleniyorum. Toplantılar yapıyorlar. Son yaptıkları toplantıda tüm batı, Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüyor. Ey İsrail, sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu yok ama Türkiye’nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur"

TIKLAYIN Erdoğan: Hamas bir terör örgütü değildir