Akşener’den zam isyanı: Ya hu el insaf

Akşener’den zam isyanı: Ya hu el insaf
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında “Gençlere nutuk atmaktan vazgeç be kardeşim! Sıktı artık, bıktırdın artık” sözleriyle AKP lideri Erdoğan’a seslendi. Akşener, “Bin bir emekle okulunu bitirip...

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında “Gençlere nutuk atmaktan vazgeç be kardeşim! Sıktı artık, bıktırdın artık” sözleriyle AKP lideri Erdoğan’a seslendi. Akşener, “Bin bir emekle okulunu bitirip atanamamak nedir bilir misin? Üniversiteden mezun olup annenden babandan harçlık almak, kasiyerliğe mahkum olmak nedir bilir misin?” diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkanı, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline de sert bir dille tepki gösterdi, “Tarihin kırılma noktalarından birisine tanıklık ediyoruz” dedi. Rusya’nın işgalinin bir darbe girişimi olduğunu ifade eden İYİ Parti lideri, “Şimdiye kadarki türlü şımarıklıkları bir şekilde tolere edilen Putin, artık cüretinin boyutlarını ifşa etmiş bulunuyor” diye konuştu.

Öte yandan Akşener, “Bugün Türkiye Türk tarihinin en başarısız yönetim modeliyle ve tarihimizin en basiretsiz ekonomi ekibi tarafından yönetiliyor” diyerek iktidarı eleştirdi. Konuşmasında akaryakıt zamlarına değinen Akşener, “Biz şu an akaryakıtı Amerika’dan, Angola’dan, Etiyopya’dan ve Arjantin’den daha pahalıya kullanıyoruz. Avrupa’daki Belarus’tan, Asya’daki Endonezya’dan daha pahalıya kullanıyoruz. Hatta Taliban’ın Afganistan’ından, savaşın ortasındaki Esad’ın Suriyesi’nden bile daha pahalıya kullanıyoruz” diye sitem etti.

Son bir sene içerisinde benzin fiyatları yüzde 134, mazot fiyatları yüzde 159, LPG fiyatları da yüzde 143 arttığını hatırlatan Akşener, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, “Bir de utanmadan çıkıp ‘Domates tarlada 1 lira, markette neden 20 lira?’ diye nara atıyorlar. Ya hu el insaf! Mazot 17 lirayı geçmişken tarladaki 1 liralık domates tezgâhta nasıl 1 lira kalsın?” diyerek tepki gösterdi.