Alaattin Aktaş: Seçim öncesi ücret zamları yüksek tutulacak, hükümet böylece enflasyon ayıbını örtecek

Alaattin Aktaş: Seçim öncesi ücret zamları yüksek tutulacak, hükümet böylece enflasyon ayıbını örtecek
Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, seçim öncesinde ücret zamlarının yüksek tutulacağını Söyledi. Aktaş, bunu "Enflasyon ayıbını örtmek" olarak nitelendirdi.Bugünkü yazısında Aktaş şöyle dedi:"Yerel seçimden önce örneğin...

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, seçim öncesinde ücret zamlarının yüksek tutulacağını Söyledi. Aktaş, bunu "Enflasyon ayıbını örtmek" olarak nitelendirdi.

Bugünkü yazısında Aktaş şöyle dedi:

"Yerel seçimden önce örneğin bu yılın ortasında verilen zammı yüksek tutup yılbaşında verilecek olanı daha düşük belirlemek siyaseten akıllıca olur muydu? Herkesin aklında son zam kalacağına göre, tabii ki olmazdı.     

Şimdi yapılacak olan da bellidir. Yerel seçimden önce yapılacak yılbaşı zammının oranı yüksek tutulacak ve böylece enflasyon ayıbı bir ölçüde örtülecektir.        

Zaten enflasyonun sorumlusu olarak hükümeti görmeyen, fiyat artışlarını hâlâ dış güçlere bağlayan, hâlâ tüm dünyada bizdeki gibi bir sıkıntı olduğunu düşünen çok geniş bir kesim bulunduğu dikkate alınırsa yılbaşında verilecek yüksek oranlı bir zam adeta lütuf gibi kabul edilecektir.      

Böylece ayıp örtülmüş ve iktidar yerel seçime elini güçlendirmiş olarak girecektir."

Yazının tamamı için tıklayın