Aleviler meclis önünde eylem yaptı

Aleviler meclis önünde eylem yaptı
Hükümetin hazırladığı kanun teklifini protesto eden Alevi örgütleri Ankara’da "Torba yasa değil, eşit yurttaşlık" sloganıyla eylem yaptı. Eyleme TİP, CHP ve HDP’li vekiller destek verdi. Ayrancı Pazarı'nda toplanan ve buradan...

Hükümetin hazırladığı kanun teklifini protesto eden Alevi örgütleri Ankara’da "Torba yasa değil, eşit yurttaşlık" sloganıyla eylem yaptı. Eyleme TİP, CHP ve HDP’li vekiller destek verdi.

Ayrancı Pazarı'nda toplanan ve buradan TBMM önüne yürümek isteyen gruba polis izin vermek istemedi. Polis barikatını aşarak TBMM önüne yürüyen grup burada bir basın açıklaması yaptı. Grup, "AKP elini inancımdan çek", "Alevilik haktır, engellenemez", "Eşit yurttaşlık istiyoruz" sloganlarını attı. Eylemle ilgili daha önce bilgi veren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Sekreteri İsmail Ateş, komisyon toplantısında yasa teklifinin bu haliyle taleplerini karşılamadığını anlattıklarını ifade etmiş "Ancak, özellikle AK Partili komisyon üyeleri tarafından aşağılandık ve hakarete varan cümlelerle karşılandık" demişti. Yasa teklifi ile Alevi kimliğinin yok sayıldığını iddia eden Ateş, "Taleplerin karşılanması bir yana, ibadethanelerimiz olan cemevleri ve ibadetimiz olan cemler bir sorun gibi gösteriliyor. Bizler bu yasaya karşı çıkıyoruz" diye konuşmuştu.