Aleyna Tilki’ye LGBTİ cezası

Aleyna Tilki’ye LGBTİ cezası
İstanbul Saraçhane’deki LGBT karşıtı yürüyüşe sosyal medya paylaşımıyla tepki gösteren Aleyna Tilki’nin Çorum’un Osmancık ilçesindeki konseri iptal edilmişti. Toplumda yaratılan ayrımcılığa da vurgu yapan Tilki’nin...

İstanbul Saraçhane’deki LGBT karşıtı yürüyüşe sosyal medya paylaşımıyla tepki gösteren Aleyna Tilki’nin Çorum’un Osmancık ilçesindeki konseri iptal edilmişti. Toplumda yaratılan ayrımcılığa da vurgu yapan Tilki’nin söz konusu paylaşımı için “kültürümüzle bağdaşmayan” ifadesini kullanan Osmancık Belediyesi, genç şarkıcının yerine Kıraç’ı davet etti.

Geçtiğimiz cumartesi günü Saraçhane’de “Büyük Aile Buluşması” adıyla yapılan LGBT karşıtı yürüyüş, sosyal medyada gündem olmuş, Aleyna Tilki de yürüyüşe tepki gösteren bir paylaşım yapmıştı.

Genç şarkıcının “LGBTİ+ karşıtı yürüyüş ne ya? Toplumda yarattığınız ayrımcılığın bir karması yok mu zannediyorsunuz. Duygu ve tensel dünyalarımızın protesto edilmesi doğaya aykırı! Zihniyetler çok korkunç…” şeklindeki paylaşımı Osmancık Belediyesi’nin “iptal” gerekçesi oldu.