Ali Babacan’dan iktidara ekonomi tepkisi: 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler düzeltemezler

Ali Babacan’dan iktidara ekonomi tepkisi: 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler düzeltemezler
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Şu andaki iktidar işin başında olduğu sürece,  10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler ekonominin başına koysunlar, düzeltemezler çünkü hukuk olmayınca, ekonomi olmaz." dedi.DEVA...
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Şu andaki iktidar işin başında olduğu sürece,  10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler ekonominin başına koysunlar, düzeltemezler çünkü hukuk olmayınca, ekonomi olmaz." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Zonguldak’taki aday tanıtım toplantısında; "Baktı ki hükümet beceremiyor, ekonomide sorunlar devam ediyor, benim yakın çalışma ekibimdeki bir ismi ekonominin başına getirdiler. 9 ay geçti, düzelen bir şey var mı? Beklerdim ki yeni ekonomi yönetiminden derhal TÜİK yönetimini değiştirsin. Yıllardır gerçeği söylemeyen TÜİK'in yönetimini siz nasıl orada tutarsınız? Derhal düzgün bir ekip kurup TÜİK'e dışarıdan bir denetim mekanizması kurulması gerekiyordu. Dolayısıyla şu andaki iktidar işin başında olduğu sürece, değil benim yakın çalışma arkadaşım, gitsinler 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler ekonominin başına koysunlar, düzeltemezler çünkü hukuk olmayınca, ekonomi olmaz." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Fatih Keleş ile basın toplantısı düzenledi. Muhalefete ve iktidara eleştiriler yönelten Babacan, AKP'nin iktidarda kaldığı sürece ekonomide yaşanan sorunların düzelmeyeceğini kaydetti.

İktidarın da muhalefetin de bu ülkeye bir katkı sunma hevesinin olmadığını söyleyen Babacan, şöyle konuştu:

"İktidarı da gördük, muhalefetin bir kısmını da gördük. İktidar da muhalefet belediyeleri de depreme karşı önlem almadılar, iktidar da muhalefet belediyeleri de torpilin önüne geçmediler. Sokakları güvenli hale getirebildiler mi? Getiremediler. Deprem oldu, iktidardan da muhalefetten de istifa eden çıkmadı. Etmediler, etmeyecekler. Zihniyet aynı olduğu sürece bir şey başarma imkanları yok. Zihniyet aynı olduğu sürece iktidarın da muhalefetin de yeni bir söz söyleme gücü yok. İktidar, 'Bana oy yoksa yardım da yok' diyor. Muhalefet, genel seçimlerde iktidar olamamanın acısını çıkarıyor. Biri çıkıyor sokakta kendisine eleştiri getireni azarlıyor, diğeri, yasal hak olan bedelli askerlik hakkını kullanan gençlere çatıyor. İktidarı da muhalefeti de öfke, karşıtlık, düşmanlık üretiyor. Bir kısım muhalefetin tek derdi iktidarın salladığı sopayı ele geçirip 'Biraz da ben sallayacağım' demek."

"Açlık içindeki çocukları siyasetinize malzeme etmekten vazgeçin"

Belediye başkan adaylarının da Erdoğan'dan aldıkları cesaretle milleti tehdit ettiklerini kaydeden Babacan, "Sayın Erdoğan stajını küçük ortağının yanında yaptı. O yüzden tehdit konusunda tecrübeli ama adaylar tecrübesiz. Gittiler İstanbul'da insanları Gazze'yle tehdit ettiler. 'Bize oy verirseniz Gazze'ye yardım ederiz' dediler. Yerel yönetimlerle Gazze'nin ne alakası var? Genel seçimleri kazandı da Gazze'ye hangi hayrı dokundu bugüne kadar? 'Uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırın' dedik, görmezden geldiler. Tam tersine İsrail'le ticareti artırdılar. İsrail ordusunun kullandığı bazı malzemelerin dahi Türkiye'den ihraç edilmesi söz konusu. Gazze'deki insanların ahını alıyorsunuz. Açlık içindeki çocukları siyasetinize malzeme etmekten vazgeçin." ifadelerini kullandı.

"Her gün hukuku çiğnerseniz güven oluşmaz"

Ekonomik krize işaret eden Babacan, "Baktı ki hükümet beceremiyor, ekonomide sorunlar devam ediyor, benim yakın çalışma ekibimdeki bir ismi ekonominin başına getirdiler. 9 ay geçti, düzelen bir şey var mı? Enflasyon yüksek seyretmeye devam ediyor mu? Beklerdim ki yeni ekonomi yönetiminden derhal TÜİK yönetimini değiştirsin. Yıllardır gerçeği söylemeyen TÜİK'in yönetimini siz nasıl orada tutarsınız? Derhal düzgün bir ekip kurup, TÜİK'e dışarıdan bir denetim mekanizması kurulması gerekiyordu. Dolayısıyla şu andaki iktidar işin başında olduğu sürece, değil benim yakın çalışma arkadaşım, gitsinler 10 tane Nobel ödüllü iktisatçıyı getirsinler ekonominin başına koysunlar düzeltemezler. Çünkü hukuk olmayınca, ekonomi olmaz. Siz her gün hukuk çiğnerseniz güven oluşmaz. Güven olmayınca da yatırım olmaz. Sadece ekonomiyle ilgili yanlışlıklar yok, aynı zamanda hukuk ve adaletle ilgili ciddi sorunlar var." şeklinde konuştu.