Ali Erbaş'tan tavsiye: Devletine hainlik yapanlara karşı yüreğinde nefret besleyen gençler yetiştirelim

Ali Erbaş'tan tavsiye: Devletine hainlik yapanlara karşı yüreğinde nefret besleyen gençler yetiştirelim
Kuran kursu açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Milletine, devletine hainlik yapanlara karşı içinde ve yüreğinde bir nefret besleyen gençler olsun" ifadelerini kullandı.Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,...
Kuran kursu açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Milletine, devletine hainlik yapanlara karşı içinde ve yüreğinde bir nefret besleyen gençler olsun" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yaşamkent Hz. Aişe 4-6 Yaş Kuran Kursu ve Çukurambar Diyanet Gençlik Merkezi açılışlarına katıldı. Açılış programlarına Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Müftüsü Hasan Çınar da katıldı. Erbaş, Kuran kursu açılışı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tüm illerinde 211 bini aşkın 4-6 yaş Kuran kursunun olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar 4-6 yaş Kuran kurslarındaki 1,5 milyona yakın çocuğa eğitim verildiğini bildiren Erbaş, çocuklara temel dini ve manevi değerleri öğrettiklerini ifade etti. Başkan Erbaş, 4-6 yaş Kuran kursu açılışını gerçekleştirdikten sonra 8 sınıflık kursu ziyaret etti.

Gençlik merkezleri açmaya gayret ettiklerini belirten Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak şu ana kadar 525 gençlik merkezi, 589 okuma salonu, 61 Diyanet genç ofis olmak üzere toplam 1175 Diyanet gençlik hizmet mekanımız var. Ayrıca 1723 manevi danışman hocamız gençlerimize yurtlarda, kitap evlerinde, okuma salonlarında hizmet ediyor" dedi.

'Kalbimizle o kötülükten nefret etmemiz lazım'

Vatanını, milletini ve devletini seven gençler yetiştirdiklerini söyleyen Erbaş, “Milletine, devletine hainlik yapanlara karşı içinde ve yüreğinde bir nefret besleyen gençler olsun. Öyle değil mi? Biz bir kötülük gördüğümüz zaman onu elimizle düzeltmek lazım. Elimizle düzeltemiyorsak dilimizle düzeltmemiz lazım. Dilimizle de düzeltemiyorsak kalbimizle o kötülükten nefret etmemiz lazım. Peygamber Efendimizin verdiği ölçü bu” açıklamalarında bulundu.