Ali Koç: “BU LİG ŞAİBELİ”

Ali Koç: “BU LİG ŞAİBELİ”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) 13 hakemin görevine son verme kararını değerlendiren Koç, “10 hafta kala yapılan bu operasyon ligi şaibeli...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündemdeki konularla ilgili basın toplantısı düzenledi. Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) 13 hakemin görevine son verme kararını değerlendiren Koç, “10 hafta kala yapılan bu operasyon ligi şaibeli hale getirmiştir. Bu kirli düzen, MHK başkanının yaptığı açıklamalarla tamamen deşifre olmuştur. Her şey kaos içinde, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve MHK’deki herkes görevini bıraksın. Bu sistem değişmeli. Bugün yarın tüm insanlar değişmeli” ifadelerini kullandı.

Ali Koç’un açıklamalarından satır başları:
“Fenerbahçe yıllardır bu sistemin en büyük mağdurlarındandır. Fenerbahçe yıllardır buna tepkisini göstermektedir. Mücadelemizde bir gram şaşma olmamıştır. Bazı tepkilerimiz naif, romantik gelse de göreceksiniz er ya da geç bizim gibi düşünenlerin düşünceleri galip gelecektir. Bugün itibariyle paydaşların bizlerle aynı konuma gelmesi bir nebze de olsa gelecek için umut vericidir. Statüko devam ettiği sürece sistem baş aşağı gitmeye devam edecektir.
Sezonun ne düşenlerinin ne de şampiyonunun önemsiz hale geldiği noktaya geldik. Oynanacak maçların kıymeti yerlerde diyelim. Sezon başından beri birkaç başkan ve TFF yetkilisinin elinde oyuncak olan futbolda kaosa, kargaşaya, rezilliğin ortaya döküldüğü yerdeyiz. Garip ilişkiler ağı saklanamaz hale geldi. Liyakatin yerine biatın talep edildiği, hakem performansı yerine kullanılışlığına bakıldığı, vasatlığın meşrulaştığı, ülkenin bir şehrinin tüm ülkeden büyük sayıldığı bir düzen içerisindeyiz. Bu kirli düzen MHK Başkanının yaptığı açıklamalarla tamamen deşifre olmuştur.

MHK Başkanımız Ferhat Bey, yayıncı kuruluşa röportaj vermiş. İyi ki yapmış, keşke yapmasaymış. Çünkü spekülasyonlar daha da arttı. Sorgulanmasını gerektirecek söylemler içerisinde bulundu. Demek ki biz yıllardır etki altındaki hakemler tarafından yönetiliyormuşuz. ‘Rahat ve hür karar alamayan hakemleri eledik’ dedi MHK Başkanı. Bu açıklama Türkiye futbolunun MHK Başkanı’nın tecrübesi ve zekasını sorgulatacak bir açıklamadır. Düşen bir takım, maçlar şaibelidir, nedeni de 150 hakemin görevden alınması ve MHK Başkanının sözleridir dese ne olacak?”