ALKIŞLAR ARDA GÜLER'E

ALKIŞLAR ARDA GÜLER'E
Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Atakaş Hatayspor karşısında takımının geliştirdiği ataklarda aldığı rol ile göze çarptı. Sahada özgüvenli ve rahat bir görüntü çizen Güler, 6´sı başarılı olmak üzere 9...

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Atakaş Hatayspor karşısında takımının geliştirdiği ataklarda aldığı rol ile göze çarptı. Sahada özgüvenli ve rahat bir görüntü çizen Güler, 6´sı başarılı olmak üzere 9 atak organizasyonunda baş rolde yer aldı. Başarılı atak organizasyonunda Abdulkadir Parmak´ın ardından 2´nci sırada yer alan Arda Güler, xA (Beklenen Asist) kategorisinde ise 0,59 ortalama ile zirvede kendisine yer buldu. Arda Güler, 6´sı başarılı 7 dribling ile de bu alanda merkez orta sahalar arasında 2´nci sırada yer aldı.

16 yaşındaki oyuncu, sahada kaldığı 73 dakika boyunca takımına defansif anlamda da büyük katkı sağladı. Merkez orta saha oyuncuları baz alındığında 26´ncı haftada 14 defansif aksiyon ile 3´üncü sırada yer alan Arda Güler, 12 başarılı defansif aksiyon ile de bu alanda zirvenin sahibi oldu. Karşılaşma boyunca 5 top kazanan genç oyuncu, rakip sahada 2 top kazanarak bu alanda da merkez orta sahalar arasında ilk sırada yer aldı.