Almanlardan müşteri çalmak istiyoruz!

Almanlardan müşteri çalmak istiyoruz!
STELLANTIS Grubu’nun bünyesindeki lüks Fransız markası DS Automobiles, kısa süre önce ülkemizde satışa sunduğu lüks sedan modeli DS 9’un şarj edilebilir hibrit versiyonlarını tanıttı. Nice’te gerçekleşen uluslararası...

STELLANTIS Grubu’nun bünyesindeki lüks Fransız markası DS Automobiles, kısa süre önce ülkemizde satışa sunduğu lüks sedan modeli DS 9’un şarj edilebilir hibrit versiyonlarını tanıttı. Nice’te gerçekleşen uluslararası tanıtım ve test sürüşünde görüştüğümüz DS Automobiles Türkiye Marka Direktörü Berk Mumcu, 2021 yılında tek bir modelle (DS 7) 918 adetlik satışa ulaştıklarını belirterek, “2022 yılında DS 7’nin ardından kısa süre önce iddialı sedan modelimiz DS 9’u satışa sunduk. Yaz aylarında DS 4’ü de Türkiye’ye getirerek 3 modele ulaşacağız. Bu 3 modelle 2021’in 2 katından fazla satış yapmayı hedefledik” diye konuştu.

STELLANTIS’TEN BAĞIMSIZ
Özellikle DS modellerinin şarj edilebilir versiyonlarının çok beğenildiğini kaydeden Mumcu, Türkiye’de satış noktası sayısını ise bu yıl içinde 8’e çıkaracaklarını ve bunun kendileri için şimdilik yeterli olduğunu belirtti. Daha yüksek maliyetlerle diğer Stellantis markalarından bağımsız showroomlar açmalarının sebebini ise Mumcu şöyle anlattı: “Bizim Türkiye’de rakibimiz premium sınıftaki Alman markalar. Dolayısıyla grup markalarının yanında olursak onlardan da müşteri çalma riskiniz var. Biz bunu istemiyoruz, kendi kulvarımızda yani premium ligde Almanlardan müşteri çalmayı hedefliyoruz. Premium sınıfta farklılık yaratmak isteyenlere Fransız lüksüyle hitap ediyoruz.”

2 ŞARJLI HİBRİT VERSİYONU
Kısa süre önce Türkiye’de 1 milyon 320 bin 800 TL’den başlayan fiyatlar ve 225 beygir gücünde 1,6 litre turbo beslemeli benzinli motorla satışa sunulan oldukça iddialı sedan modeli DS 9’un bu yılın son çeyreğinde E-TENSE 250 ismiyle şarj edilebilir hibrit versiyonu da satışa sunulacak. Aynı modelin E-TENSE 4x4 360 versiyonu ise siparişe bağlı getirilecek. DS 9 E-TENSE 250, 110 beygirlik elektrik motoruna bağlı 4 silindirli 200 beygir gücünde PureTech motoruyla düşük yakıt tüketimi, minimum karbon emisyonu ve yüksek performansı bir arada sunuyor. Yeni 15,6 kWs gücündeki akü şehir içinde 70 km elektrik menzili sunuyor. İsteğe bağlı Türkiye’ye gelecek E-TENSE 4X4 360 ise 4 silindirli 200 beygir gücünde benzinli motor, biri 110 beygir (öndeki vites kutusuyla yerleşik), ve diğeri ise 113 beygir (arka aksa bağlı) gücündeki iki elektrikli motor ile destekleniyor.

GELECEĞİN ELEKTRİKLİSİ

2024 yılında tüm model ailesinin %100 elektrikli modellerden oluşacağını açıklayan lüks otomobil üreticisi DS Automobiles, bu doğrultuda geliştirdiği elektrikli modelleriyle geleceğin teknolojilerini bugünden sunmaya devam ediyor. İki yıl üst üste Formula E pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu kazanan DS PERFORMANCE ekibi tarafından geleceğin teknolojik geliştirmelerini günümüze taşıyacak şekilde tasarlanan DS E-TENSE PERFORMANCE prototipi de bu dönüşümün en önemli göstergelerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Markanın geleceğini temsil eden araç önde 250 kW arkada ise 350 kW güç üreten iki elektrik motoruna sahip. Toplamda 815 beygir üretebilen ve tekerleklerde 8.000 Nm tork değerini aktarabilen bu iki motor doğrudan Formula E için tasarlanan DS PERFORMANCE geliştirmelerinden alınmış.