Almanya da Yunanistan’a arka çıktı

Almanya da Yunanistan’a arka çıktı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamasına ABD ve Fransa’dan sonra Almanya’nın koalisyon ortağı Yeşiller ve muhalefetteki Sol Parti’den de tepki geldi.Almanya’da...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik “Bir gece ansızın gelebiliriz” açıklamasına ABD ve Fransa’dan sonra Almanya’nın koalisyon ortağı Yeşiller ve muhalefetteki Sol Parti’den de tepki geldi.

Almanya’da koalisyon ortağı Yeşillerin Dış Politikalar Sözcüsü Jürgen Trittin ile partinin Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Üyesi Max Lucks, Türkiye’yi Yunanistan’la gerilimi tırmandırmakla suçladı.

DW Türkçe’nin haberine göre Trittin ve Lucks, ortak açıklamalarında Türkiye ve Yunanistan’ın NATO üyesi olduklarını vurgulayarak Ankara’nın Atina’ya yönelik tehditlerini tekrarlanmasının anlaşılamaz olduğunu kaydetti. “Yunan adaları Yunanistan’a aittir, bu şüphe götürmez ve hiç kimse de bunu sorgulayamaz” denilen açıklamada, Atina’nın meşru müdafaa hakkı olduğu ve gerekirse askeri birliklerini buralarda konuşlandırabileceği ifade edildi.

Ege’de gerilimin tırmanmasının engellenmesi gerektiği belirtilen açıklamada Trittin ve Lucks, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını “provokatif” ve “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

TÜRKİYE’YE SİLAH AMBARGOSU UYGULANSIN
Muhalefetteki Sol Parti ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yönelik açıklamaları nedeniyle Türkiye’ye tam bir silah ambargosu uygulanmasını talep etti.
Federal Meclis Dışişleri Komisyonu Üyesi Sevim Dağdelen, DW Türkçe’ye verdiği demeçte, Yunanistan’a yönelik tehditlerin tehlikeli olduğunu belirterek Alman hükümetinin Erdoğan’ın tehditleri karşısında suskun kalamayacağını savundu. “Aksine çok ciddiye alınmalı ve ve en sert biçimde kınanmalıdır” diye devam eden Dağdelen, “Federal hükümet artık sürekli uluslararası hukuku ihlal etmesiyle tanınan Erdoğan’a bir silah ambargosu uygulamalıdır” dedi.