Almanya: NATO savaşa katılmayacak

Almanya: NATO savaşa katılmayacak
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO’nun Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa katılmayacağını söyledi. Şansölye, Rusya’nın ekonomisinin küçüleceğini, enflasyonunun artacağını ve bunun Rusya için felaket...

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO’nun Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa katılmayacağını söyledi. Şansölye, Rusya’nın ekonomisinin küçüleceğini, enflasyonunun artacağını ve bunun Rusya için felaket olacağını öne sürdü.

Scholz, G7 ülkelerinin yanı sıra Polonya ve Romanya devlet ve hükümet başkanları ile NATO ve Avrupa Birliği temsilcilerinin çevrimiçi toplantısının ardından başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusunda beklenen saldırıya başladığını ve savaşın bu gece yeni bir döneme girdiğini belirtti.

“Rusya Devlet Başkanı’na ve bu anlamsız savaşa büyük öfke duyuyoruz” diyen Scholz, savaş suçları işlendiğine ilişkin sürekli yeni haberler aldığını aktardı.

Scholz şöyle konuştu: “Devlet ve hükümet başkanları olarak savaşın diğer ülkelere yayılmasını önleme görevimiz var. Bu nedenle NATO savaşa doğrudan müdahale edemez ve etmeyecektir. Bu böyle kalacak. Hepimiz bunda hemfikiriz. Ukrayna’ya mümkün olduğu kadar destek verilmesi ancak NATO’nun savaşa katılımı olmayacağı ilkesiyle hareket ediliyor.”