Almanya: Rusya, işgale son vermek zorunda kalabilir

Almanya: Rusya, işgale son vermek zorunda kalabilir
Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna ordusunun sahadaki ilerlemelerinin, savaşın sonunu hızlandırabileceğini ve Rusya’nın işgale son vermek zorunda kalabileceğini savundu.Gündeme ilişkin Politico’ya açıklamalarda...

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna ordusunun sahadaki ilerlemelerinin, savaşın sonunu hızlandırabileceğini ve Rusya’nın işgale son vermek zorunda kalabileceğini savundu.

Gündeme ilişkin Politico’ya açıklamalarda bulunan Lambrecht, “Ukrayna’nın sahadaki son başarıları bana umut veriyor. Ukraynalıların bu kadar cesurca savaşmasından çok etkilendik. Bu savaş haftalarca veya aylarca sürse bile, ne kadar sürerse sürsün Ukrayna’yı destekleyeceğimiz açık” dedi.

Lambrecht, Rusya’nın, Ukrayna’yı işgaline yönelik Kiev’e askeri desteği “yettiği sürece” sürdürme sözü verdi. Lambrecht, “Uzun zamandır barışa alışmıştık. Ancak Rusya’nın Kırım’ı işgalinden bu yana, ulusal ve ittifak savunmasına daha fazla odaklanmamız gerektiği açıktı. Bu, 2014’te bu saldırganlığı görmemize rağmen ihmal edilen bir şey. Bundeswehr olarak olmamız gerektiği kadar hazırlıklı olmadığımızı fark etmedik” dedi.