Almanya'da ABD vatandaşına cinsel saldırı ve cinayet suçlamasıyla müebbet hapis

Almanya'da ABD vatandaşına cinsel saldırı ve cinayet suçlamasıyla müebbet hapis
Kempten kentindeki mahkeme, Neuschwanstein Kalesi yakınlarında ABD'li bir turiste cinsel saldırıda bulunarak öldüren, arkadaşını da öldürmeye teşebbüs eden ABD'li erkeğe ömür boyu hapis cezası verdi.Almanya'nın turistik noktalarından...
Kempten kentindeki mahkeme, Neuschwanstein Kalesi yakınlarında ABD'li bir turiste cinsel saldırıda bulunarak öldüren, arkadaşını da öldürmeye teşebbüs eden ABD'li erkeğe ömür boyu hapis cezası verdi.

Almanya'nın turistik noktalarından Bavyera'daki Neuschwanstein Kalesi'nde ABD'li bir turiste cinsel saldırıda bulunarak öldürmek, ABD'li arkadaşını ise öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan ABD'li Troy B. müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 31 yaşındaki sanık Troy B. bugün Almanya'da hakim karşısına çıktı. Karar duruşması güneydeki Kempten kentinde görülen sanığa, 15 yıl sonra otomatik olarak şartlı tahliye hakkı tanınmayacak şekilde ömür boyu hapis cezası verildi. Almanya'da 'ağırlaştırılmış cinayet'ten hüküm giymeyenlere bu hak tanınıyor. Sanığın mahkeme kararına itiraz etme ya da cezasını ABD'de çekme talebinde bulunma hakkı da var. Sanığın avukatı, müvekkiline ABD ile ilgili böyle bir talepte bulunmamasını, Almanya'daki hapishane koşullarının daha iyi olduğunu söylediğini açıkladı.

Ne olmuştu?

Davaya konu olan olay, 15 Haziran 2023 tarihinde Almanya'nın turistik noktalarında Bavyera'daki Neuschwanstein Kalesi yakınlarında yaşanmıştı. Michiganlı bir erkek, Maria Köprüsü yakınlarında ABD'li iki turist kadınla arkadaş olmuş, iki kadını, onlara daha güzel manzaralı bir yer göstereceğini söyleyerek kalabalıktan uzaklaştırmıştı. Ardından burada 21 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulunarak öldüren fail, yardım çağırmak için uzaklaşmaya çalışan 22 yaşındaki arkadaşını da 100 metre yükseklikten aşağı atmıştı. Öldürülen kadının arkadaşı bir ağaç dalına takılarak saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulmuştu.

Tory B. 21 yaşındaki kadını da yüksek bir yerden aşağı atmış, kadın saatler sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Saldırganın bir noktada telefonunu kullandığı, daha sonra el konulan telefonunda şiddet pornosu görüntülerinin olduğu ortaya çıkmıştı. Şüpheli, aynı gün başlatılan polis operasyonuyla yakalanmıştı.