Almanya'daki grevler ulaşımı durma noktasına getirdi

Almanya'daki grevler ulaşımı durma noktasına getirdi
Çalışma saatleri konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle bir haftadır süren toplu taşıma grevlerinin ardından bugün Almanya'nın büyük bölümünde otobüsler, tramvaylar ve metrolar çalışmadı. Grevler başkent Berlin dahil ülkenin...
Çalışma saatleri konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle bir haftadır süren toplu taşıma grevlerinin ardından bugün Almanya'nın büyük bölümünde otobüsler, tramvaylar ve metrolar çalışmadı. Grevler başkent Berlin dahil ülkenin 16 eyaletinin 14'ünü vurdu.

Almanya'nın büyük bölümünde otobüsler, tramvaylar ve metrolar çalışmadı. Verdi sendikası tarafından düzenlenen grevler, başkent Berlin dahil ülkenin 16 eyaletinin 14'ünü vurdu. Başkentte yerel saatle 14.00'te sona ermesi planlanıyordu ancak uzatıldı.

Reuters’ta yer alan habere göre eylemler, potansiyel kargaşaya ek olarak bugün bazı gruplar tarafından 100'den fazla şehirde daha yeşil ulaşım çağrısında bulunan iklim protestolarıyla aynı zamana denk geldi. Bu, 130'dan fazla belediye şirketinden yaklaşık 90 bin çalışanı temsil eden Verdi'nin çağrısıyla son haftalarda ülke çapındaki toplu taşıma grevlerinin ikinci dalgasıydı.

Verdi, toplu taşıma işçilerinin sözleşmeleriyle ilgili mevcut görüşmelerin, çalışma saatlerinin azaltılması ve daha fazla izin için bastırılması nedeniyle durduğunu söyledi.

Daha fazla grev yolda

Berlin'in toplu taşıma operatörü BVG, grev eylemini "gereksiz ve tamamen abartılı" olarak nitelendirdi. Sürekli olarak yüksek enflasyonla karşı karşıya kalan Avrupa'nın en büyük ekonomisi, hava yolculuğunu ve demiryollarını da etkileyen bir dizi greve tanık oldu.

GDL tren makinistleri sendikası ile Deutsche Bahn arasında haftalarca süren görüşmelerin Perşembe akşamı başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, yolcular yakında demiryollarında daha fazla grevle karşı karşıya kalabilir.