Almanya’dan Türkiye’ye yardım kampanyası

Üç milyondan fazla Türkiye kökenli göçmenin yaşadığı Almanya’da, depremin yaralarının bir an önce sarılması için büyük bir yardım seferberliği başlatıldı.

Çok sayıda Alman yardım kuruluşunun yanı sıra Türkiye kökenlileri temsil eden sivil toplum kuruluşları, dernekler ve şirketler dayanışma için harekete geçti.

VOA’nın haberine göre, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faese, “Türk yetkililerle yakın koordinasyon halindeyiz ve elimizdeki tüm olanaklarla ve şu anda en acil ihtiyaç duyulan araç gereçle yardım olacağız” dedi.

Almanya’ın resmi ilk yardım ve kurtarma kurumu olan Federal Teknik Yardım Ajansı (THW) ekiplerinin ise Türkiye’ye geldi. Ekiple birlikte, içme suyu, su arıtma tesisleri, yiyecek, battaniye ve acil durum jeneratörlerinin gönderileceği, ayrıca bir arama uzmanı köpek timi ve bir tıbbi ekip oluşturulduğu da belirtildi.

Özel bir inisiyatif olan ve dünyanın çeşitli noktalarında kurtarma çalışmalarına katılan ISAR‘da 41 kişilik ekibi Türkiye’ye geldi. ISAR, 41 arama ve kurtarma uzmanı ve 8 kurtarma köpeğiyle Gaziantep‘e gitti.

Resmi ve gönüllü Alman kuruluşlarının dışında, Almanya’daki göçmenlerin temsilcileri de büyük bir yardım seferberliği başlattı.

Aralarında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Almanya Kürt Cemaati (KGD) gibi birbirinden çok farklı dernek ve çatı örgütleri, üyelerine ve tüm kamuoyuna dayanışma ve acil maddi yardım çağrısı yaptı.

Almanya’da 900’ün üzerinde cami derneği bulunan DİTİB tarafından başlatılan bağış kampanyasına ilk 12 saatte 2 milyon 500 bin Euro bağış geldiği haber verildi. Türk Alman Sağlık Vakfı, Almanya Sağlık Bakanlığı ve büyük firmalar ile iletişime geçtiğini ve geniş çaplı ilaç yardımıyla birlikte, çadır, kıyafet ve battaniye yardımı için de çalışma başlatıldığını duyurdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top