Altılı Masa 11. kez toplanıyor

Altılı Masa 11. kez toplanıyor
Altılı Masa’da yer alan siyasi partilerin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşmak için bugün bir araya geliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya...

Altılı Masa’da yer alan siyasi partilerin liderleri, ortak cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşmak için bugün bir araya geliyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti genel başkanları katılacak. Toplantıda, 30 Ocak’ta kamuoyuna açıklanacak olan “temel politikalar” metni ile güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin temel ilkeleriyle ilgili çalışmaya son şeklinin verilmesi de amaçlanıyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre liderler toplantıda, cumhurbaşkanı adayı belirleme yöntemini ve isimleri konuşmaya başlayacak. CHP liderinin, öncelikle kendi adaylığı üzerinde uzlaşma arayacağı ifade ediliyor. Bu konuda en mesafeli duran Meral Akşener’in ise isim ve aday belirleme yöntemi konusunu, yetkili kurullarına götürmeyi önermesi bekleniyor.

LİDERLER İÇİN “ESNEK” FORMÜL
Toplantıda ayrıca yönetim modeli de netleştirilecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre birden çok cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Parlamentoya girmek isteyen liderler parti içinden birisini görevlendirebilecek.