ALTILI MASA TEK SES

ALTILI MASA TEK SES
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek.Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Yargı,...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Yargı, Sn. Kaftancıoğlu kararı ile demokratik siyaseti hedeflemiştir. Siyasete göz dağı vererek, seçim sürecini etkilemek isteyenleri uyarıyorum: 90’ların yargıyı araçsallaştıran vesayetçi anlayışı ile iktidarda kalamazsınız. Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Hakkında verilen haksız ve hukuksuz kararın ardından Canan Kaftancıoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Hiç kimse endişeye kapılmasın, umutsuzluğa düşmesin! Siyasi kararların odağı haline gelen yargı kurumunu yeniden ayağa kaldıracağız.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Türkiye’yi ‘gücü eline geçirenin muhaliflerinin celladı olduğu’ çıkmaz sokaktan hep birlikte çıkaracağız! Başından sonuna siyasetin direktifiyle işleyen yargı süreciyle verilen ceza nedeniyle Sayın Kaftancıoğlu’na geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz. CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen ‘cezayla’ ilgili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ve dayanışma duygularımızı ilettim. Saray saldırılarına karşı yanlarında olacağız ve omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz.

Ne Olmuştu?
2019 yılının Mayıs ayında İstanbul Belediye Başkanlığı için yapılan ilk seçimden sonra, Canan Kaftancıoğlu hakkında, önceki yıllarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlar üzerinden 17 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak”, “Halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmek” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması, 23 Haziran seçimlerinden beş gün sonra, 28 Haziran 2019’da Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

18 Temmuz 2019’daki ikinci duruşmada mahkeme, esasa karşı savunma hazırlığı için süre verdi ve duruşmayı 6 Eylül 2019 tarihine erteledi.

6 Eylül’deki son duruşmada ise Kaftancıoğlu hakkında toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası verildi. Kaftancıoğlu tutuklanmadı, dava istinaf mahkemesine taşındı.
İstinaf mahkemesi de kararı onayında son kararı Yargıtay verdi.