Altın Küre’de 3 kadın aday

Altın Küre’de 3 kadın aday
Altın Küre Ödülleri tarihinde ilk kez, en iyi yönetmen kategorisinde birden fazla kadın aday gösterildi. Chloé Zhao (Nomadland), Emerald Fennell (Promising Young Woman) ve Regina King (One Night in Miami) kategoride aday gösterildiler...

Altın Küre Ödülleri tarihinde ilk kez, en iyi yönetmen kategorisinde birden fazla kadın aday gösterildi. Chloé Zhao (Nomadland), Emerald Fennell (Promising Young Woman) ve Regina King (One Night in Miami) kategoride aday gösterildiler ve Altın Küre tarihine geçtiler.
Beyazperde’nin haberine göre, Barbara Streisand, The Hollywood Repoter’a yaptığı açıklamada, “Beş yönetmenden üçünün kadın olması ve Altın Küre’ye aday gösterildiklerini görmek beni çok mutlu ediyor. Çok gecikti” dedi.
Altın Küre, kadın yönetmenleri uzun süredir bu kategoride değerlendirmedi. 2018 töreninde Natalie Portman, kategoriyi sunarken kadın yönetmen adaylarının bulunmamasını eleştirdi. Ona sunması için verilen metinden çıkıp “Ve işte bütün erkek adaylar.” dedi. Altın Küre Töreni, 28 Şubat’ta, çift eksenli olarak Tina Fey ve Amy Poehler’in ev sahipliğinde, sanal olarak düzenlenecek.