Altında rekor artış: 3 kurumdan altın analizi

Altında rekor artış: 3 kurumdan altın analizi
Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü yükseliş ABD'deki tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından tüm zamanların en yüksek sevisine ulaştı. İşte 3 aracı kurumun altın fiyatlarına ilişkin görüşleri..Gram...
Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü yükseliş ABD'deki tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından tüm zamanların en yüksek sevisine ulaştı. İşte 3 aracı kurumun altın fiyatlarına ilişkin görüşleri..

Gram altın haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından saat 12.30 itibarıyla yüzde 0,87 primle 2 bin 227 lira seviyesinden fiyatlandı. Aynı dakikalar itibarıyla fiziki piyasalarda çeyrek altın 3 bin 853 liradan, Cumhuriyet altını 15 bin 845 liradan satıldı.

Dün yükseliş eğilimini üst üste 7'nci işlem gününe taşıyarak 2 bin 165 dolarla yeni zirve yapan altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,38 yükselişle 2 bin 166 dolardan kendisine alıcı buluyor.

Altının ons fiyatındaki yükselişte ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın dün yaptığı açıklama sonrasında yılın ortalarında bir faiz indirimi gerçekleşmesine yönelik beklentilerin kuvvetlenmesi etkili oldu.

Buna göre Powell, ABD Senatosu Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesindeki dünkü sunumunda, Fed'in bu yıl faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin sinyaller vermişti. Faiz oranlarının şu anda oldukça kısıtlayıcı bir seviyede olduğunu belirten Powell, para politikasının uzun ve değişken gecikmelerle işlediğini, bu nedenle enflasyonun yüzde 2'ye inmesini beklemeyeceklerini söylemişti.

Yükseliş sürer mi?

Tacirler Yatırım, günlük bülteninde altın fiyatlarındaki yükselişin sürmesini beklediğini ifade ederek şunları söyledi:

"Eurodaki sert yükselişe paralel olarak dolar endeksi düşüşünü 103 seviyesi altına genişletirken, ABD 10 yıllıkların da %4,10 altına indiği takip edildi. Bu çerçevede ons altının da dün 2164 dolar seviyesini aşarak rekor tazelediği izlendi. Teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller doğrultusunda altındaki güçlü seyrin devamını bekliyoruz. Rekor yüksek seviyelerde hareket eden altında önemli bir direnç bulunmamakla birlikte, teknik göstergeler psikolojik bir seviye olan 2200 dolar seviyesinin kısa vadeli hedef konumunda yer alabileceğine işaret ediyor."

Yapı Kredi ise günlük bülteninde bugün saat 16.30'da açıklanacak olan ABD istihdam verilerine dikkati çekerek, "Sonuç, beklentiler civarında veya beklentilerin altında olursa kıymetli madenler yükselişini sürdürebilir. Altında teknik olarak kritik direnç seviyesi olarak gördüğümüz 2.070 dolar seviyesini artık kritik destek seviye olarak takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ahlatcı Yatırım da sabah bülteninde "Gram altında sınırlı kar satışlarının görüldüğü ve hızlı fiyat artışlarının görülmesi ile kar satışlarının olacağını düşünmekteyiz. Teknik olarak ilk direnç seviyesi 2 bin 220 TL takip edilirken, bu seviye üzerinde 2bin 230 TL ve 2 bin 240 TL seviyesi direnç bölgeleri olarak takip edilebilir.

Geri çekilmelerde ise 2 bin 200 TL noktası ilk destek olarak talep edilebilir. Bu fiyatlama altında 2190TL ve 2180TL seviyeleri diğer destek bölgeleri olacaktır" dedi.