Amaç rant

Amaç rant
Eski Türk Hava Yolları Yöneyim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, DEVA Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Candan Karlıtekin bidebunuizle yayınında Atatürk Havalimanı’nda başlayan yıkımla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Karlıtekin...

Eski Türk Hava Yolları Yöneyim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı, DEVA Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Candan Karlıtekin bidebunuizle yayınında Atatürk Havalimanı’nda başlayan yıkımla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karlıtekin şunları söyledi:
“Atatürk Havalimanı’nın en son full operasyon yaptığı 2018 yılında 68 milyon yolcu işlendi. Atatürk Havalimanı’na bir miktar kamulaştırma yaparak bir paralel pist ilavesiyle -maliyeti azami 1,5- 2 milyar dolar- 100 milyon yolcuyla başa çıkabilecek kapasitedeydi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 2014 yılında ikinci paralel pistin temeli atıldı ve hala devam ediyor. Bu pist biterse 30 milyonluk kapasite 70 milyona çıkacak. İstanbul’un kuzeyine iki buçuk yılda havalimanı yapanlar 8 yılda ikinci pisti bitiremiyor. Çünkü asıl amaç İstanbul’u kuzeye ve batıya doğru genişletmek. Buradaki bütün arazileri arsa yapıp, parsel parsel satmak. Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı bunların hepsi Kanal İstanbul için yapıldı.”