Amedspor yöneticisi Ankaragücü maçında yaşadığı şiddeti anlattı

Amedspor yöneticisi Ankaragücü maçında yaşadığı şiddeti anlattı
Amedspor yöneticisi, 2016 yılında Ankaragücü deplasmanında yaşadığı şiddeti anlattı.Türkiye, dün gece MKE Ankaragücü-Rize maçından sonra Ankaragücü başkanı ve yöneticilerinin hakem Halil Umut Meler’i darp etmesini konuşurken,...

Amedspor yöneticisi, 2016 yılında Ankaragücü deplasmanında yaşadığı şiddeti anlattı.

Türkiye, dün gece MKE Ankaragücü-Rize maçından sonra Ankaragücü başkanı ve yöneticilerinin hakem Halil Umut Meler’i darp etmesini konuşurken, 7 yıl önce Ankara’da aynı kulübün yöneticileri tartından darp edilen ve tribününde aşağı atılan Amedspor eski yöneticisi Av. Haldi Soran Mızrak, yaşadıklarını  CEGA Medya'ya anlattı.

MKE Ankaragücü Başkanı ve yöneticilerinin dün gece Rize maçından sonra sahaya inip maçın hakemi Halil Umut Meler’i darp etmesi, gözlerin 7 yıl önce aynı sahada yaşanan başka bir olaya çevrilmesine neden oldu. Ankaragücü, 2016 yılında 2. Ligde oynadığı maçta Amedspor’u konuk etmişti.

Ankara’da, 24 Nisan 2016 tarihinde oynanan maçta protokol tribününde maçı izleyen Amedspor'un o zamanki yöneticisi Avukat Haldi soran Mızrak, Ankaragücü yöneticileri tarafından feci şekilde bayılana kadar dövüldükten sonra tribünden aşağı atıldı. Yerde de darbelere maruz kalan Mızrak, daha sonra hastaneye kaldırıldı. O gün yaşananları mızrak, CEGA Medya'ya anlattı.

"Kriminal bir kulüp ve yaptıkları yanlarına kâr kalıyor"

Mızrak, dün gece yaşanan olayı izlediğini ve 7 yıl öncesini hatırladığını belirterek, “O zaman beni öldüresiye darp eden yöneticiler, sadece 120 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Cezaların çoğu da lig sonunu denk geldiği için bir anlam ifade etmedi. Bu kişilerin, hatta bu kulübün spordan men edilmesi gerekiyordu. İlk defa yaptıkları bir şey değildi, Beşiktaş maçında da yaptılar. Maalesef kriminal bir kulüp ve yaptıkları hep yanlarına kar kalıyor” dedi.

"Öldürülmek istenen ben, cezayı alan ben oldum"

Avukat Haldi Soran Mızrak, Ankaragücü’nün yönetimi ve zihniyeti ile kriminal bir kulüp olduğunu ileri sürerek, “Bana karşı yaptıkları saldırıdan dolayı ‘adam öldürmeye teşebbüsten’ dava açılması gerekirken, ‘basit yaralamadan’ dava açıldı. Tribünde bayıltılana kadar darp edilen ve tribünden atılan ben, ama bir yöneticinin elini incittiğim gerekçesiyle bana basit yaralamadan 3,5 ay ertelemeli ceza verildi. Onlara da basit yaralamadan ceza verildi. Devlet ve Federasyon açıkça bu kulübü koruyor, göz yumuyor” dedi.

"Hakeme ne yaptılarsa aynısını bana da yaptılar"

Mızrak, dün gece hakem Halil Umut Meler’e ne yapıldıysa aynısının kendisine de yapıldığını belirterek, “Hakemi yere indirip tekmelerle nasıl vurdularsa bana da tribünden aşağı attıktan sonra aynısını yaptılar. Tabi yaptıkları cezasız kalınca aynı şeyi yapmaya devam ediyorlar. Eğer 7 yıl önce yapılanlara mahkemeler ve federasyon kayıtsız kalmasıydı dün akşam yaşananlar yaşanmayacaktı. Federasyonun burada büyük suçu var. Bugün hakem dövülüyorsa, dün yönetici dövülüp gereği yapılmadıysa tek sorumlusu federasyondur” diye konuştu.