Amir “kolunu kırın” talimatı verdi

Amir “kolunu kırın” talimatı verdi
İzmir’de İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını protesto için Alsancak’ta bir araya gelen kadınlara polis, çok sert müdahalede bulundu. Yerlerde sürüklenerek darp edilen kadınlardan 16’sı ters kelepçe takılarak...

İzmir’de İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılmasını protesto için Alsancak’ta bir araya gelen kadınlara polis, çok sert müdahalede bulundu. Yerlerde sürüklenerek darp edilen kadınlardan 16’sı ters kelepçe takılarak gözaltına alınırken, polis amirinin, gözaltına alınırken direnen bir kadın için “kolunu kırın’ talimatı verdiği duyuldu.
Türkiye’nin pek çok ilinde olduğu gibi, İzmir’de de birçok siyasi parti, sendika, dernek ve platformdan kadınlar, protesto açıklaması için bir araya geldi.


Alsancak’taki ÖSYM önünde, “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” pankartının açıldığı eylemde “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadınlara değil katillere barikat”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.
Basın açıklamasını Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapmak için yürümek isteyen kadınların önünü barikatla kesen polis, ardından müdahale etti. Birçok kadın yerlerde sürüklenerek darp edilirken, 16 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


Gözaltına alınan kadınların Bozyaka Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi. “Gözaltına alınan arkadaşlarımız bırakılan kadar alanı tek etmeyeceğiz” diyen kadınlar, “Kadınları değil katilleri tutukla” sloganı atarak gözaltıları protesto etti.


ÖSYM binası önünde bir açıklama yapan kadınlar, “Sözleşmenin kaldırılmasını isteyenler, kadınlara yönelik saldırıların suç ortağıdır” ifadelerini kullandı.


Gözaltına alınan kadınların Bozyaka Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi. “Gözaltına alınan arkadaşlarımız bırakılan kadar alanı tek etmeyeceğiz” diyen kadınlar, “Kadınları değil katilleri tutukla” sloganını atarak gözaltıları protesto etti.