Amiral açıklaması bardağı taşırdı

Amiral açıklaması bardağı taşırdı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına, laiklik ilkesinin yer almaması çağrısı ile yanıt veren, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından başlayan tartışmaya “Faizlerle...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına, laiklik ilkesinin yer almaması çağrısı ile yanıt veren, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından başlayan tartışmaya “Faizlerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir” sözleri ile katılan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, Ayasofya baş imamlığı görevinden istifa etti.
Boynukalın’ın tartışmalı açıklamalarından biri de kadın cinayetleri ile ilgili olmuş, “Cinayet, cinayettir; cinsiyet değiştirmek. Sürekli ’kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” demişti.
AK PARTİ DE TEPKİLİYDİ
Bu sözleri, eski AK Parti’nin grup başkanvekili yeni MYK üyesi Özlem Zengin’in “Bu açıklamalar siyasetin yükünü artırıyor. Herkes kendi işini yapmalı” tepkisine neden olmuştu. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek ise “Birleştirici ve kaynaştırıcı olması, söylediğine ve söyleyeceğine daha fazla dikkat etmesi gerekir” değerlendirmesini yapmıştı.
Tüm bu tartışmaları ardından Boynukalın, görevinden ayrıldı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geri döndü.
Boynukalın istifa kararından saatler önce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya Camisi’nde çekilmiş bir fotoğrafını “BaşkomutanErdoğan” etiketi ile birlikte paylaştı.
Boynukalın, istifasını, “Akademik/ilmi çalışmalarına daha fazla vakit ayırmak” gerekçesine dayandırdı. Ancak, Boynukalın, istifasının bir nedenini ise 104 emekli amiralin, Montrö ve sarıklı amiral tartışmaları ile ilgili açıklamasına da bağladı. Boynukalın, “Aldığım kararın bir diğer sebebi ise milli iradeye karşı pervasızca yayınlanan malum bildiriyle ilgili yorumlarda, yalan yanlış kıyaslamalara gidilerek, ‘Ayasofya İmamı konuşuyor da biz niye konuşmayalım’ gibi hezeyanlara meydan vermemektir” dedi.
İSLAMI ANLATMAYA ÇALIŞTIM
Boynukalın, istifası ile ilgili açıklamasında, daha önce tartışma yaratan açıklamaların için “Görevdeyken bildiğim kadarıyla, dilim döndüğünce İslam’ı anlatmaya çalıştım. Bunu yapmazsam, Allah katında mesul olurum düşüncesiyle hareket ettim” ifadelerini kullandı.