Anadolu Adliyesi'nde bu kez Ponzi iddiası

Anadolu Adliyesi'nde bu kez Ponzi iddiası
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Başsavcı İsmail Uçar'ın rüşvetle tahliyeler gerçekleştirildiği iddia ettiği Anadolu Adliyesi'ndeki 'Ponzi' iddialarını köşesine taşıdı.Bugünkü yazısında, "Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Başsavcı İsmail Uçar'ın rüşvetle tahliyeler gerçekleştirildiği iddia ettiği Anadolu Adliyesi'ndeki 'Ponzi' iddialarını köşesine taşıdı.

Bugünkü yazısında, "Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın rüşvetle tahliye verildiğini iddia ettiği adliyesinde, bu kez bir Ponzi iddiası var. İddianın sahibi, Uçar'ın rüşvetle suçladığı Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu'nun avukatı Burak Yalçın" diyen Saymaz şöyle yazdı:

Yalçın, Anadolu Adliyesi'nde İcra Müdürüyken avukat olmuş. 5 Ekim'de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. İfadesinde, K.E. adlı kadın emlakçıya 15.500.000 TL verdiğini kaydetti. K.E.'nin bu parayla gayrimenkul alıp sattığını ve kar payı dağıtığını ileri sürdü. Geçen ağustosta K.E.'ye “Paralarımla aldığın gayrimenkullerin tapularını bana ver” dediğini savundu. K.E.'nin “Battık, tüm parayı kaybettim” dediğini anlattı. Yalçın, yaptığı araştırmada, K.E.'nin Anadolu Adliyesi İdari İşler Müdürü Y.K. ile sevgili olduğunu iddia etti. Tapuları 20 Eylül'den sonra Y.K.'nin, Y. K'nin yeğeni B.A'nın ve akrabası İ.A.'nın üzerine geçirdiğini ileri sürdü. Yalçın, “Tapu için Y.K. ile görüştük. Vermeyeceğini söyledi” dedi. Y.K.'nin siyah çakarlı araçla yatırımcı görüşmelerine gittiğini, kendisini adliye bürokratı olarak tanıttığını öne sürdü. Topladığı parayla K.E. üzerinden gayrimenkul ve altın aldığını ve sahiplerine vermediğini iddia etti. Anadolu Adliyesi'ndeki yangın söndürme, otopark, mahkeme salonları ve ön büro yapım ihalelerine fesat karıştırıldığını ve Y.K.'nin de işin içinde olduğunu savundu. Ayrıca Y. K.'nin Ponzi sisteminin başında olduğunu öne sürdü.

Kaçtılar iddiası

Yalçın, şikayetinden sonra K.E.'nin topladığı parayla yurt dışına kalmaya çalıştığını iddia etti. Yalçın, Şardan'ın ifadesinde adı geçen F.S. ve onunla bağlantılı kamu görevlileriyle ilgili ifade vermek istediğini ancak kabul edilmediğini söyledi. Yalçın, bu iddialara ilişkin HSK'ye ve Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Savcıları şikayet etti. Y.K.'yi aradım. Y.K., İftira atıldığını ve asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Ancak Y.K.'nin Mali İşler Müdürlüğü'nden alınarak, kütüphane müdürlüğüne getirildiğini öğrendim.