Andımız’dan vazgeçmeyiz

Andımız’dan vazgeçmeyiz
MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda toplandı. AK Parti, BBP, Yeniden Refah Partisi ve DSP’nin üst düzey yöneticileri ile katıldığı kurultaya CHP, İYİ Parti ve HDP davet edilmedi.Tek aday olarak girdiği...

MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda toplandı. AK Parti, BBP, Yeniden Refah Partisi ve DSP’nin üst düzey yöneticileri ile katıldığı kurultaya CHP, İYİ Parti ve HDP davet edilmedi.
Tek aday olarak girdiği kongrede 10. kez genel başkan seçilen Devlet Bahçeli, öğrenci andı tartışmasını, “Türk’üm deriz, doğruyum deriz, çalışkanım diye sesleniriz, adımızdan, ahlakımızdan, anılarımızdan ve andımızdan şu bu istedi diye asla vazgeçmeyiz” sözleri ile sürdürdü.
Bahçeli, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasını da öğrenci andı gibi “Ne mutlu Türküm diyene” sözleri ile tamamladı.
Bahçeli, dokunulmazlık fezlekeleri için “önünü arkasını iyice okur, önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de yanıt verdi. “Fezlekelerin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Önünde hukuk, arkasında adalet vardır” dedi.
Bahçeli, HDP’ye yönelik kapatma davası ile ilgili olarak, “HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, millete, adalete ve gelecek nesillere namus görevidir” ifadelerini kullandı. Kapatma talepli iddianamenin Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi için de Bahçeli, “Milletin yüreğine su serpmiştir” değerlendirmesini yaptı.