Ankara havlu attı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 2 Nisan’daki, “Her ilde, kendisine özgü kararlar alınıyor. Yüz yüze eğitime, yüksek katılımla devam edelim istiyoruz” açıklamasının ardından, Ankara’da 5, 6, 7. sınıflar ile hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı.
Ankara İl Umum Hıfzısıhha Kurulu, dün olağanüstü toplandı. Yapılan açıklamada, “Kentte özellikle son bir hafta içerisinde ve genç nüfustaki Covid-19 vaka sayılarındaki yükselişin, eğitim ve öğretimde bir takım ek tedbirler alınmasını gerekli kıldığı” belirtildi.
Açıklamaya göre, okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim okullarında, birleştirilmiş sınıflı okullarda, kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda, yüz yüze eğitime tam zamanlı olarak devam edilecek.
İlkokullarda eğitim 2 gün okulda ve seyreltilmiş sınıflarda, üç gün ise uzaktan eğitim yöntemiyle devam edecek.
Ortaokullarda 5, 6, 7. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. Ancak 8. sınıflarda ise seyreltilmiş yüz yüze eğitime devam edilecek.
Lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek.
12’nci sınıflarda da sekizinci sınıflarda olduğu gibi seyreltilmiş gruplar hâlinde haftada 16-24 saat olarak yüz yüze eğitime devam edilecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top