‘Ankara’da sağlık sisteminin çöktüğüne şahit olduk’

‘Ankara’da sağlık sisteminin çöktüğüne şahit olduk’
Verda Özyurt isimli sosyal medya kullanıcısı, ailesiyle birlikte yaşadığı koronavirüs sürecini anlatarak, “Ankara Vuhan'a dönüşeli çok zaman geçmiş. Sağlık sisteminin çöktüğüne şahit olduk” dedi.Sağlık Bakanı Fahrettin...

Verda Özyurt isimli sosyal medya kullanıcısı, ailesiyle birlikte yaşadığı koronavirüs sürecini anlatarak, “Ankara Vuhan'a dönüşeli çok zaman geçmiş. Sağlık sisteminin çöktüğüne şahit olduk” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da aktardığına göre, Ankara’nın koronavirüs haritası gittikçe korkutucu olmaya başladı. İlde kırmızı bölge artıyor, sağlık çalışanları rakamların çok üzerinde vaka olduğunu bildiriyor. Hastanelerin yoğun bakımlarında yer kalmadığı haberleri geliyor. Vali Vasip Şahin‘in açıklamasına göre de yeni kapatma ve karantina önlemleri düşünülmüyor.

Salgının başından itibaren ailece çok dikkatli davranmalarına rağmen, önce babası sonra da annesinin virüse yakalandığını anlatan Ankaralı Verda Öztürk, yaşadıkları süreci Twitter hesabından paylaştı. ‘Normalleşme’yle babasının işe gitmeye başladığını, ancak iş yerinde pozitif vakalar çıktığını anlatan Özyurt, 15 gün önce şehir dışına çıkarken, yolda babasının bulgu göstermeye başladığını söyledi.

‘SIRA OLDUĞU İÇİN BAKILMADI’

Paylaşımının sonunda Bakan Koca'ya seslenerek, "Önlemler ve kısıtlamalar için hala neyi bekliyorsunuz" diye soran Özyurt, babasına yapılan ilk testin negatif çıktığını aktardı. Babasının aynı gün fenalaştığını aktaran Özyurt, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurduklarını ve sıra olduğu için bakılmadığını belirtti.

Sabah tekrar hastaneye giden babasından semptom göstermesine rağmen, sadece sürüntü alındığı aktaran Özyurt, “Sonuç çıktığında hastalığının 8. günündeydi. 11 saat sonra bizimle iletişime geçildi ve bir tane ilaç getirildi” dedi.

‘DÖRT SAAT BAHÇEDE BEKLETİLDİK’

Bir süre filyasyon ekibine ulaşamadıklarını aktaran Özyurt, Ankara Sanatoryum Hastanesinde çekilen tomografi sonucuna göre virüsün babasının ciğerlerini sardığını ve hastane yatışı verildiğini aktardı. Hastanede yer olmadığı gerekçesiyle dört saat bahçede beklediklerini söyleyen kullanıcı, ertesi gün Şehir Hastanesine geçiş yapıldığını ve ardından taburcu verildiğini ifade etti.

ANNESİNİN TESTİ DE POZİTİF ÇIKTI

Bazı semptomları gösteren annesini kendi imkânlarıyla Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesine götüren Özyurt, annesinin de testinin pozitif çıktığını ve babasının ilaç tedavisine devam etmesine rağmen durumunun kötüleştiğini belirtti. Bu süreçte sadece bir kez filyasyon ekibiyle iletişime geçebildiklerini aktaran Özyurt, “1 Eylül akşamı babam fenalaştı. 112'nin gelmesi 40 dakika sürdü. Hastaneye gitmesini istediğimizde ‘yer yok’ cümlelerini işittik” dedi.

‘BEŞ DAKİKA ÖNCE EVE GÖNDERİLECEKTİ’

Benzer bir durumu yeniden yaşadıklarını ve bu kez 112’den ‘bölgeniz yoğun kaç saatte gelirler bilmiyorum’ cevabını aldıklarını belirten kullanıcı, “Üzülerek söylüyorum tanıdık doktor bulduk. Beş dakika önce eve gönderilecekken beş dakika sonra yatış verildi. Bu süreçte çok yıprandık, Ankara'da sağlık sisteminin çöktüğüne şahit olduk. Hâlâ salgının kontrol altında olduğu söyleniyor, bu yüzden mi günlerdir hastanede yatması gereken bir kişi evde iyileşmeye çalışıyor?” dedi.

KUTU

‘KORKULAN SENARYO: SAĞLIK SİSTEMİNİN ÇÖKÜŞE GİTMESİ’

Geçen ay Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın, aşı ve ilaç çalışmalarında ihtiyaç duyulan ACE2 farelerin Türkiye’ye ulaşmasına destek olduğu için teşekkür ettiği ABD’de yaşayan İmmünoloji uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz da Özyurt’un mesajını alıntılayarak bir paylaşım yaptı. Unutmaz, “Burada anlatılan üzücü deneyim, salgının başından beri uyardığımız ve korktuğumuz senaryo. Yani sağlık sisteminin çöküşe doğru gitmesi. Şu anki durum gerçekten çok acil” dedi.