Ankara’da ‘siyasi cinayet’ polemiği

Ankara’da ‘siyasi cinayet’ polemiği
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün bir araya geldi. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, “Siyasi cinayetler olabilir” çıkışının nedenlerini açıkladı.CHP Genel...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün bir araya geldi. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu, “Siyasi cinayetler olabilir” çıkışının nedenlerini açıkladı.
CHP Genel Merkezi’nde görüşen iki lider, toplantıdan sonra basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Siyasi cinayetler çıkışının nedeni hakkındaki soru üzerine Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın geçmişteki “Daha neler olacak neler, bunlar iyi günleriniz” ve “Ülkenin yönetimine talip olduklarını söylemekten vazgeçmelerinin kendileri için daha iyi olacağını da hatırlatmak istiyoruz” sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:
“Ülkeyi yönetmek bir partinin tekelinde mi? Bu soruların yanıtını verdi mi acaba Sayın Erdoğan? Bu cümlenin anlamı nedir? Tehdit ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar ülkenin huzurunu kaçıracak hiçbir tavır bizden kaynaklanmayacaktır. Bu iktidar değişecek.”
Kılıçdaroğlu, SADAT’ın Harp Okulu mülakatlarını yapmasına dair gelen bir soru üzerine Genelkurmay Başkanlığı’ndan açıklama beklediğini belirtti.
İki askerin yakılarak öldürülmesinde yer alan IŞİD’linin serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP lideri, “Suriye’de iki askerimiz yakılırken yakılma talimatını veren IŞİD militanı tutuklanmışken kim serbest bıraktı? Serbest bırakılması için kim araya girdi? Çok soru var; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor” dedi.
PARTİLER ARASI TRAFİK NORMAL
Bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı sisteminin ‘otoriter yapı’ halini aldığını belirten Saadet Partisi lideri ise “Böyle olacağını bildiğimiz için geçen seçim, ‘Cumhur ittifakı içinde bulunamayız’ dedik. Parlamenter sistem çalışmalarında partiler arasında görüşmelerin olması normaldir. Bir sistem değişecekse bu sistemin nasıl değişeceği konusunda siyasi partilerin çalışma yapması doğaldır” dedi.

AKŞENER, ALTUN'U DİKKATE ALMADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefeti savcılığa çağıran İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a yanıt vermedi.
Akşener dün Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. Liderlere iki partinin kurmayları eşlik etti.
İYİ Parti lideri, görüşmenin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçimlere ilişkin “Siyasi cinayet kaygım var” sözlerini değerlendirdi. Akşener, duyumların gelebileceğini söyledi, ancak iddiaların daha fazla gündemde tutulmaması gerektiğine vurgu yaptı.
İYİ Parti lideri, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından Altun’un muhalefeti savcılığa çağırmasını ise “Atanmışlara cevap vermiyorum” diye kestirip attı.
Adaylık tartışmaları hakkında gelen soruyu da cevaplayan Akşener, daha önce yaptığı “Seçim kararı alınsın, aday öğrenilir” açıklamasını tekrarladı.