Ankara’nın içme suyunda kimyasal alarmı

Ankara’nın içme suyunda kimyasal alarmı
Ankara’nın su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Kurtboğazı Barajı’na akan derede yüksek miktarda kimyasal atık bulundu. Kimyasalın karıştığı derede balık ölümleri yaşanırken ilgili birimlerin erken davranması...

Ankara’nın su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Kurtboğazı Barajı’na akan derede yüksek miktarda kimyasal atık bulundu. Kimyasalın karıştığı derede balık ölümleri yaşanırken ilgili birimlerin erken davranması baraj kirliliğini engelledi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekipleri alarma geçirildi. Jandarma, kimyasalın baraja su taşıyan dereye kimler tarafından atıldığını araştırıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çevre konularında herkesi duyarlı olmaya çağırdı.
Çevre ve Şehircilik bakanlığının bir yetkilisi gelişmeleri “Çok tehlikeli kimyasalın dereye atıldığı anlaşılıyor. Bunun atık ya da madeni yağ geri kullanım tesisi atığı olduğunu düşünüyoruz. Kirli su baraja ulaşmadan ASKİ ekipleri tarafından durduruldu. Deredeki kirli suyu baraja karışmaması için çekmeye çalışıyoruz” ifadeleriyle özetledi.