Antalya'da 3 aylık bebek yangında yaşamını yitirdi

Antalya'da 3 aylık bebek yangında yaşamını yitirdi
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde meydana gelen acı olayda, 3 aylık Meva Çalı, çıkan yangında hayatını kaybetti. Haberi alan annesi Şeval Çalı, sınav için gittiği okuldan dönerek sinir krizi geçirdi.Olay, Akdeniz Üniversitesi...
Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde meydana gelen acı olayda, 3 aylık Meva Çalı, çıkan yangında hayatını kaybetti. Haberi alan annesi Şeval Çalı, sınav için gittiği okuldan dönerek sinir krizi geçirdi.

Olay, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gören Şeval Çalı'nın yaşadığı apartmanın son katında meydana geldi. Şeval Çalı, 3 aylık bebeği Meva'yı uyuttuktan sonra sınavına girmek için evden ayrıldı. Ancak iddiaya göre, Meva'nın yattığı odada bulunan elektrikli soba devrildi ve saat 10.30 sularında yangın başladı. Yangın esnasında evde bulunan anneanne ile dayı, Meva'yı kurtarmak için çaba sarf etti ancak başarılı olamadılar. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, yangını söndürdükten sonra Meva'nın hayatını kaybettiğini belirlediler.

Haberin alınması üzerine eve gelen Şeval Çalı, ölüm haberini duyunca büyük bir üzüntü yaşadı ve sinir krizi geçirdi. Çalı'yı yakınları ve komşuları sakinleştirmeye çalıştılar ve sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Ardından hastaneye kaldırılan Şeval Çalı, Meva'nın tabutunu görünce bir kez daha sinir krizi geçirdi.

Yangını fark edip, bebeği kurtarmaya çalışan Serkan Gezinci ise yaşadığı deneyimi şu sözlerle dile getirdi:

"İçeride bebek olduğunu söylediler. Ben ve arkadaşım da yoldan geçerken yardım etmek için geldik. İçeriye girip, kurtarmaya çalıştık ancak alevler her yeri sarmıştı. Kurtaramadık."

Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.