Antik kentin meclisi ve tapınağı ortaya çıkıyor

Antik kentin meclisi ve tapınağı ortaya çıkıyor
Muğla’nın Karia bölgesinin en eski antik kentlerinden biri olan İdyma antik kentinin girişindeki meclis binası ve tapınak olduğu tahmin edilen alanda çalışmalar yürütülüyor.Gökova Körfezi’nin Kuzey-Doğu köşesinde Sakartepe...

Muğla’nın Karia bölgesinin en eski antik kentlerinden biri olan İdyma antik kentinin girişindeki meclis binası ve tapınak olduğu tahmin edilen alanda çalışmalar yürütülüyor.

Gökova Körfezi’nin Kuzey-Doğu köşesinde Sakartepe rampası sırtlarında kurulan İdyma Antik Kenti’nde iki bin yıl sonra kazı çalışmalarına başlandı. Antik kentin yaklaşık 800 metre zirvesindeki Akropolis alanında çok büyük bir sarnıç olmak üzere kentin iç kesimlerinde de yer yer irili ufaklı sarnıçlar yer alıyor.

Kent dışında 150’ye yakın kaya mezarı bulunurken, kent içinde de toprak altında kalmış çok sayıda kaya mezarları olduğu tahmin ediliyor. Gökova Körfezi’ne hakim bir yamaçta kurulan İdyma Antik Kenti M.Ö. 7’nci yüzyıl itibariyle Roma dönemine kadar yoğun bir yerleşim biri olurken, bu tarihten sonra kentte yerleşimin daha aşağılara taşındığı tahmin ediliyor.