Antisemitizm ile suçlanan Elon Musk, Auschwitz'i ziyaret etti

Antisemitizm ile suçlanan Elon Musk, Auschwitz'i ziyaret etti
Daha önce yaptığı açıklamalar sebebiyle antisemitizm ile suçlanan iş insanı Elon Musk, oğluyla birlikte Polonya'daki Auschwitz toplama kampını ziyaret etti.X ve Tesla'nın sahibi milyarder iş insanı Elon Musk, oğluyla birlikte...
Daha önce yaptığı açıklamalar sebebiyle antisemitizm ile suçlanan iş insanı Elon Musk, oğluyla birlikte Polonya'daki Auschwitz toplama kampını ziyaret etti.

X ve Tesla'nın sahibi milyarder iş insanı Elon Musk, oğluyla birlikte Polonya'daki Auschwitz-Birkenau toplama kampının olduğu alanı ziyaret etti.

Nazi Almanyası'nın Yahudi soykırımı sırasında yüzbinlerce Yahudi'yi katlettiği alana yapılan ziyaret, sosyal medya platformu X'in antisemit paylaşımlara ilişkin yaklaşımının ve Musk'ın antisemit bir komplo teorisine desteğini ifade eden açıklamasının eleştirilere sebep olmasından haftalar sonra yapıldı.

Yahudi liderler davet etmişti

BBC'nin haberine göre, Musk, daha sonra söz konusu açıklaması için özür dilemiş ve İsrail'e bir ziyaret yapmıştı. Önde gelen bazı Yahudi liderler de sonrasında Musk'ı Holokost'un en sembolik alanlarından biri olan Auschwitz'e davet etmiş ve burayı 'kendi gözüyle görmesini' istemişti.

Bu kapsamda bugün Polonya'ya gelerek 2. Dünya Savaşı sırasında yaklaşık 1 milyonu Yahudi olmak üzere 1,1 milyon insanın öldürüldüğü Auschwitz'e özel bir ziyaret yapan Elon Musk'ın günün ilerleyen saatlerinde Avrupa Yahudi Derneği (EJA) tarafından düzenlenen çevrimiçi bir konferansa da hitap etmesi bekleniyor.