AP raportörü Amor: Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gerçeküstü ve endişeleri doğrulamakta

AP raportörü Amor: Yargıtay'ın AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gerçeküstü ve endişeleri doğrulamakta
Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay ve AYM kararlarına ilişkin, "Yargıtay'ın, Can Atalay hakkındaki AYM kararına uymayı reddetmesi ve AYM üyeleri hakkında suç...

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Can Atalay ve AYM kararlarına ilişkin, "Yargıtay'ın, Can Atalay hakkındaki AYM kararına uymayı reddetmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gerçeküstüdür" açıklaması yaptı.

Anayasa Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın başvurusu sonrası sonrası hak ihlali olduğuna kanaat getirerek serbest bırakılmasına hükmederken, bu karar Yargıtay 3. Dairesi tarafından reddedilmiş ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin bu kararlarına tepki gösterdi.

Amor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu durum eşi benzeri görülmemiş bir kurumsal krize yol açmakta ve Avrupa Konseyi ile Avrupa Birliği tarafından yıllardır dile getirilen Türkiye'nin yargısına ilişkin tüm endişeleri doğrulamaktadır" dedi.

Amor, "Yargıtay'ın, Can Atalay hakkındaki AYM kararına uymayı reddetmesi ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması gerçeküstüdür" ifadelerini de kullandı.