Apartman altı galeriler sona eriyor

Apartman altı galeriler sona eriyor
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, 1 Eylül itibarıyla apartman altı galerilerde oto satışı yapılamayacak.9 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına...

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, 1 Eylül itibarıyla apartman altı galerilerde oto satışı yapılamayacak.

9 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in, apartman altı galerilerin oto satışı yapmasının önünü kapattığını duyuran Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, galerilerin şehir dışına taşınmasına yönelik yayımlanan genelgeye rağmen bunların kent içinde faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatırken, bu yönetmelikle bunun da önüne geçileceğini belirtti.

Öte yandan sadece İstanbul’da yaklaşık 2 bin 500 adet apartman altı galeri olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca emlak, sigorta vb. isimlerle faaliyet yürüten, oto galeri ruhsatı olmayan 80 bin civarında oto ticareti yapan işletmenin de olduğu ifade ediliyor.