APTALI BIRAK FİYATA BAK

APTALI BIRAK FİYATA BAK
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, HaberTürk TV’de katıldığı bir programda söylediği sözler nedeniyle “Türk milletini alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıldı. Kolivar şüpheli...

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar hakkında, HaberTürk TV’de katıldığı bir programda söylediği sözler nedeniyle “Türk milletini alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatıldı. Kolivar şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı.

Kolivar, “Ekmek aptal toplumların temel gıda maddesidir. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için başında 20 senedir böyle yöneticiler duruyor” demişti. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Ceza Kanunu’nun 301/1 maddesi uyarınca “Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlattı.

TARIM BAKANI ‘BİZ UNU BİLİRİZ’
Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Biz zaten 7.450 liradan buğdayı üreticiden aldık. Şimdi onlara 4.500 liradan veriyoruz. Yani, ekmek yapan fırıncının kullanacağı unu, ton başına 2.950 lira TMO olarak sübvanse ediyoruz. Dolayısıyla bizim üreticilere ödediğimiz paranın 2.950 lira altında bir fiyatla bunu un sanayicisine verip ‘Sen de un yap bundan, bu unu da fırınlara ver’ dediğimizde biz görevimizi bakanlık olarak yapmış oluyoruz. Zaten şu anki maliyet içinde unun payı yüzde 27. Yüzde 27’nin dışında eğer bir fiyat artışı varsa o bizi ilgilendiren bir husus değil. Personel giderleri, elektrik, akaryakıt… Neticede ekmekler fırından çıkınca bir dağıtıcı marifetiyle bakkallara, satış noktalarına dağıtılıyor” dedi.

İHE: YILBAŞINA KADAR ZAM YAPMAYACAĞIZ
İstanbul'da artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatının yakın zamanda 7.5 liraya çıkabileceği tartışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek ise yıl sonuna kadar zam yapmayacaklarını duyurdu.