Arap Kadri ve Tarzan geri dönüyor!

Arap Kadri ve Tarzan geri dönüyor!
Yılın son komedi filmi ‘Arap Kadri ve Tarzan’ 15 Aralık'ta vizyona giriyor. Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Eda Özel ve Yaşar Karakulak’ın rol...

Yılın son komedi filmi ‘Arap Kadri ve Tarzan’ 15 Aralık'ta vizyona giriyor. Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Eda Özel ve Yaşar Karakulak’ın rol aldığı filmin tüm oyuncuları , Yönetmen Emre Kavuk ve senaristler Volkan Öge ve Ömer Fikret Şen düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladılar.

Efsane yeniden doğuyor

Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği ‘Arap Kadri ve Tarzan efsanesinin yeniden doğarak, sinemaya uyarlandığı filminde Arap Kadri karakterine hayat veren Ahmet Mümtaz Taylan, Arap Kadri ve Tarzan karakterlerinin 40 yıldan uzun süredir çok ünlü olduğunu vurgulayarak, "1970'ler, 1980'ler benim ilk gençliğimde, ergenliğimde çok sıkı takip ettiğim bir karakter ve çizgi hikayeydi. Çok sevindim okuduğum zaman. Bir kere yeniden canlanacak olması, yeni kuşakların tanıyacak olması... Kendi okuyucusu, okuru, takipçisi var ama yeni kuşakların çok bildiği bir şey değildi. Bir başka dönemin mizahı ile bugünün mizahının çok akıllıca harmanlanmış halinin nefis bir sosyal deney olduğunu da düşünüyoruz biz." şeklinde konuştu.

Sinemaların tekrar hareketlendiğini söyleyen Taylan, "Çok mutluyuz. Uçmayan, kaçmayan, süper yetenekleri olmayan, gerçek, bize benzeyen kahramanlar. O bakımdan da çok zevkliydi ve bir yandan da çizgi karakterlerin hikayecileri çok derin düşünmek zorunda değiller. Bir iki sayfada biten bir şey ama senaristlerimiz Volkan ile Ömer onlara çok can katmış. Ben okuduğum zaman çok heyecanlandım. Onları yeni seyirciyle yeni kuşaklarla tanıştırmak için Emre'nin de şahane kaptanlığıyla çok sevdiğimiz bir film yaptık. Şimdi istediğimiz şey, en geniş ölçüde seyirciyle kucaklaşması." dedi.

Taylan, Tarzan'ı oynayan Necip Memili'nin ele avuca sığmaz biri olduğunu dile getirerek, "Arap Kadri'yi Tarzan'a çevirmek için elinden geleni yaptı ama ben yine de Arap Kadri'yi korudum." değerlendirmesini yaptı.

Başarılı oyuncu Zeynep Çamcı da çok güzel bir film olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Arap Kadri eski bir kabadayı. Ben de yeni bir kabadayıyım. Babasının kızıyım. Eskiden kabadayılık farklı, bambaşkaymış. Güzel bir film oldu. Gördüm ki bu sadece bir komedi filmi değil. Arap Kadri ve Tarzan. Çok heyecanlandım. Bütün üst kuşaklara haber saldım ailede. Sonra Ahmet abi beni aradı ve 'Kızım olur musun?' dedi. daha da çok heyecanlandım. Sonra Necip'in Tarzan olduğunu öğrendim. Sonra bütün ekibi öğrendim. Gerçekten çok güzel bir film oldu."

Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı, Yalçın Hafızoğlu, Melis İşiten, Birgül Ulusoy, Taner Turan, Cem Zeynel Kılıç, Hira Koyuncuoğlu, Eda Özel, Yaşar Karakulak, Neslihan Yeldan ve Sinan Bengier'in rol aldığı filmin konusu kısaca şöyle:

"Özgürlüğüne düşkün biri olan Arap Kadri, ormanda yaşayan, kural tanımaz bir adamdır. Tarzan'ın düzen kurduğu ormanda ise canlılar, düzenli bir yaşam sürmeye çalışır. Şehir yaşantısına uyum sağlayamayan Arap Kadri, ormana geldiğinde karşılaştığı düzenli yaşama da çomak sokar. Bu durum Tarzan ile arasında çatışma yaşanmasına neden olur."