Araştırma: Virüs İngiltere’ye binlerce kişiyle girmiş olabilir

Araştırma: Virüs İngiltere’ye binlerce kişiyle girmiş olabilir
İngiltere’de yapılan bir araştırma, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının ülkeye giren bir hasta nedeniyle yayılmadığını ortaya koydu. Çarpıcı sonuca göre, salgının ortaya çıktığı dönemde en az 1300 enfekte kişi ülkeye...

İngiltere’de yapılan bir araştırma, ülkedeki ilk koronavirüs vakasının ülkeye giren bir hasta nedeniyle yayılmadığını ortaya koydu. Çarpıcı sonuca göre, salgının ortaya çıktığı dönemde en az 1300 enfekte kişi ülkeye giriş yaptı. Araştırmanın bulguları ise hükûmetin koronavirüs önlemleri almakta geciktiğine dair eleştirileri yeniden gündeme getirdi.
Guardian’da yer alan habere göre, Kovid-19 Genom Bilimi İngiltere Konsorsiyumu tarafından yapılan araştırmada virüsün İngiltere’deki genetik kod dizilimi incelendi. Bulgulara göre, koronanın ülkeye girişi diğer Avrupa ülkelerinde vakaların artmaya başladığı döneme yani Mart ayının ortalarına denk geliyor.


ÇOĞUNLUK ÇİN’DEN DEĞİL


Çalışmada ayrıca, salgının başladığı Çin’den çok az sayıda vakanın İngiltere’ye geldiği, vakaların büyük çoğunluğunu İspanya, Fransa ve İtalya’dan ülkeye girenlerin taşıdığı kaydedildi. Virüsün ülkeye tek bir ikişiyle girmediği, en az 1356 kez girdiği ve giriş yapan her bir vakayla yayılmasını sürdürdüğü belirlendi. İngiltere’de şu an 41 binden fazla kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti ve 291 binden fazla kişide Kovid-19 tespit edildi.