AREA Araştırma, Adana, Hatay ve Mersin anketini açıkladı: Hatay’da kim önde?

AREA Araştırma, Adana, Hatay ve Mersin anketini açıkladı: Hatay’da kim önde?
Yerel seçimlere üç gün kaldı. AREA Araştırma, Adana, Hatay ve Mersin’de yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre, yerel seçimlerin en tartışmalı illerinden olan Hatay’da, CHP’nin adayı Lütfü...
Yerel seçimlere üç gün kaldı. AREA Araştırma, Adana, Hatay ve Mersin’de yapılan yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre, yerel seçimlerin en tartışmalı illerinden olan Hatay’da, CHP’nin adayı Lütfü Savaş’ın önde olduğu görüldü

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi, kamuoyu anketleri de yakından takip edilmeye devam ediyor. AREA Araştırma, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Adana, Hatay ve Mersin’de anket yaptı. Seçmene “Büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde oy tercihiniz ne olur?” diye soruldu.

Adana’da seçmen, bu dönemde de CHP’nin adayı Zeydan Karalar’ı tercih ediyor

AREA Araştırma’nın 24- 27 Mart 2024 tarihleri arasında Adana’nın tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 2 bin 102 kişi ile sahada tablet bilgisayar yardımıyla yüz yüze uygulanarak gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre Adana’da seçmenin oy tercihinde ilk sırada yüzde 47,2 ile CHP’nin adayı mevcut Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar geliyor. Karalar’ı yüzde 40,1 oy ile AKP’nin adayı Fatih Mehmet Kocaispir takip ediyor. Onun ardından yüzde 6 oy ile İYİ Parti’nin adayı Ayyüce Türkeş Taş geliyor.

Örneklemde hata payı, yüzde 95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ± yüzde 2,18 olarak hesaplandı.

Araştırmada kararsız/ hiçbiri diyenlerin oranı ise yüzde 15,4 olarak tespit edildi. Sonuçlar da geçerli oylar üzerinden hesaplandı.

Tartışmaların odağındaki CHP’nin Hatay adayı Lütfü Savaş, anket sonuçlarına göre kazanıyor

AREA Araştırma’nın 24- 27 Mart 2024 tarihleri arasında Hatay’ın tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 2 bin 10 kişi ile sahada tablet bilgisayar yardımıyla yüz yüze uygulanarak gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre Hatay’da seçmenin oy tercihinde ilk sırada yüzde 46 oy ile CHP’nin adayı mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş geliyor. Savaş’ı yüzde 45 oy ile AKP‘nin adayı Mehmet Öntürk takip ediyor. Onun ardından yüzde 2,1 oy ile Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) adaylıktan çektiği Gökhan Zan geliyor.

Örneklemde hata payı %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%2,18 olarak hesaplandı.

Araştırmada kararsız/ hiçbiri diyenlerin oranı %18,2 olarak tespit edildi. Sonuçlar da geçerli oylar üzerinden hesaplandı.

Mersin’de seçmen, yeniden CHP’nin adayı Vahap Seçer diyor

AREA Araştırma’nın 24- 27 Mart 2024 tarihleri arasında Hatay’ın tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 2 bin 5 kişi ile sahada tablet bilgisayar yardımıyla yüz yüze uygulanarak gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre Mersin’de seçmenin oy tercihinde ilk sırada yüzde 60 oy ile CHP’nin adayı mevcut Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer geliyor. Seçer’i yüzde 35,1 oy ile MHP‘nin adayı Serdar Soydan takip ediyor. Onun ardından yüzde 1 oy ile İYİ Parti’nin adayı Bülent Özkan geliyor.

Örneklemde hata payı %95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±%2,19 olarak hesaplandı.

Araştırmada kararsız/ hiçbiri diyenlerin oranı %17 olarak tespit edildi. Sonuçlar da geçerli oylar üzerinden hesaplandı.