Artış mayısta da sürecek

Artış mayısta da sürecek
Piri Reis Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Bloomberg HT yayınında enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde enflasyondaki dinamiğin Mayıs ayında da süreceğini öngördü. Aslanoğlu, "Beklentilerin...

Piri Reis Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu Bloomberg HT yayınında enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmesinde enflasyondaki dinamiğin Mayıs ayında da süreceğini öngördü. Aslanoğlu, "Beklentilerin üzerinde gelen bir enflasyon var. Bu ay gıdanın etkili olmasını bekliyorduk. Bu etki fazlasıyla gerçekleşmiş gibi duruyor. Alt sektörlerde giyim de önemli bir artış faktörü olmuş olabilir ama döviz kurlarının oldukça sakin seyrettiği dönemde ÜFE’nin çok yüksek gelmesi hammadde ve enerji fiyatlarının ciddi yansımalarının ve çok hızlı bir şekilde ÜFE’ye yansımaya devam ettiğini gösteriyor. Talep enflasyonu da yukarı doğru hareket ediyor. Oranlar, tüketicinin ağırlıklı olarak hissettiği enflasyona işaret ediyor. Veriler Mayıs ayında da aynı dinamiğin devam edeceğine işaret ediyor. Bir süre yüzde 70’li rakamlarda dolanacağını ve üzerinin olup olmayacağını izleyeceğiz ama maalesef şu an yukarı gözüküyor" değerlendirmesini yaptı.

Ekonomist Haluk Bürümcekçi de enflasyonda olası tepe noktasının son çeyrekten önce görülmeyebileceğine dikkat çekti: “Döviz kurlarında oynaklık son dönemde azalsa da kur sepeti yıllık artışının yüzde 70 civarında olması, kurlardan fiyatlara geçiş etkisinin çekirdek ve manşet enflasyon üzerinde yukarı yönlü etkide bulunmaya devam edeceğini göstermektedir. Dolayısı ile, TL’de bugüne göre daha fazla değer kaybının gözlenmediği durumda bile enflasyonun yüzde 75-80 aralığında olması muhtemel tepe noktasını son çeyrekten önce görmeyeceğini, sonrasındaki gerilemenin ise ancak yılın son iki ayında baz etkisi nedeni ile olabileceğini düşünüyoruz.”

Prof.Dr. Özgür Demirtaş: Geçmiş olsun! Yıllık enflasyon yüzde 156! Yanlış okumadınız yüzde 156! Faizi indirince enflasyona ne olduğu göze soka soka gösterilmiş oldu.

Dr.Barış Esen: Neyse ki enflasyon patates olmamış! Patates yıllık artış yüzde 343, Manşet yüzde 70.

Dr.Murat Kubilay: 1 Ocak 2003’teki 100 TL’nin bugünkü değeri 10 TL.

Prof.Dr. Utku Altunöz: Ekonomi, üniversitelerde öğretilen, bilimsel temelleri olan, en saygın bilim ödülü olan Nobel’e konu olan bir bilim dalıdır. Şakaya gelmez. Bilimsellikten şaşarsanız sizi daha fazla şaşırtır.. #enflasyon

Uyandırma Servisi: Şekere: %340 zam Motorine: %280 zam Benzine: %270 zam Otogaza: %230 zam Ayçiçek yağı : %210 zam Elektriğe : %170 zam Ete, süte : %160 zam Mutfak tüpü : %150 zam Ekmeğe, una: %140 zam Ulaşıma: %135 zam #Enflasyon: %69.97

Ha gayret faizi düşürmeye devam, Nobel sizindir!
Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Partili Durmuş Yılmaz: Enflasyon %70’e düştü(!), ha gayret daha düşük(!) enflasyon için faizi düşürmeye devam. Nobel ekonomi ödülü sizindir!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Yozlaşmış ve basiretsiz saray iktidarı toplumu derin bir yoksullukla baş başa bıraktı! #enflasyon TÜİK’e göre %70, ENAG’a göre %156… Bu kötü yönetime ilk seçimde birlikte son vereceğiz.

“Enflasyondaki köpüğü alacağız” demişti
CHP Genel Başkan Yardımcısı: Oğuz Kaan Salıcı: Erdoğan senenin başında “enflasyondaki köpüğü alacağız” demişti, aradan geçen sürede aldıkları tek şey halkın elindeki alım gücü oldu.

AKP sebep, enflasyon sonuç
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: Erdoğan ‘Bu Kardeşinize Yetkiyi Verin, Görün’ Demişti: Basiretsiz yönetimin sonunda halkımızın büyük bir hayat pahalılığı ile nasıl baş başa kaldığını gördük. #AkpSebepEnflasyonSonuç

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Yine şaşırtmadınız! Sokaktan ve yurttaşlarımızın yaşadıkları gerçeklikten kopuksunuz.

Yolsuzluk yüzünden borç gırtlağı aşınca
CHP Genel Başkan Başdanışmanı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Çürüme! Yolsuzluk yüzünden borç gırtlağı aşar. Faiz ödemesi ana para borcunun da üstüne çıkar. Enflasyon patlar. Hayat pahalılığı halkı ve ahlakı ezer. Hırsızlar için uygun hukuk ve liyakat sistemi gelir. Çöküş başlar. Çare: Acil seçimdir. Sorun siyasidir, kötü ekonomi sonuç.

“Şükretmeyi Unuttuk” diyor!
İYİ Parti Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem: Yıllık #enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 70, ENAG’a göre yüzde 156 ! AKP ise “Şükretmeyi Unuttuk” diyor! Milletten öyle uzaksınız ki, vatandaşın sesini duymuyor, yaşadıklarını görmüyor, üstüne bir de eleştiriyorsunuz. İlk seçimde gideceksiniz!”

Bu iktidar gitmeli zam ve zulüm dönemi bitmeli
İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın: Emekli ve çalışana Ocak'ta verilen %7,5 zam ilk aydan buhar olduğundan enflasyon farkı artık aylık ödenmeli. Çare sandıkta; sandık derhal gelmeli, bu iktidar gitmeli, #ZamVeZulümDönemi bitmeli.

CHP milletvekili Orhan Sarıbal: TÜİK, enflasyonu %70'in altında göstermek için büyük gayret göstermiş. Çarşı pazardaki yangın, aslında kimin doğruyu söylediğini bize çok net açıklıyor.

TÜİK hayal satmaya devam ediyor
CHP milletvekili Candan Yüceer: Enflasyon farkı maaşlara yansımalı, ücretlerde artış yapmak dar gelirlinin hayatta kalması için artık zorunlu!

CHP milletvekili Ali Mahir Başarır: Sarayın kadrolu “ekonomi dehaları” sayesinde #enflasyon; TÜİK’e göre aylık %7.25, yıllık %69.97 olarak açıklandı. ENAG’a göre ise aylık %8.68, yıllık %156.86… İğneden ipliğe her şeye zam yapılırken TÜİK açıkladığı rakamla hayal satmaya devam ediyor!

AKP bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket
CHP milletvekili Gökan ZEYBEK: “Milletimizi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” diyerek yola çıkan beceriksiz AKP yönetimi bırakın ezdirmemeyi, vatandaşta nefes alacak derman bırakmadı! AKP bu ülkenin başına gelmiş en büyük felakettir.

Sanatçı Orhan Aydın: “Yalanla besliyorlar sizi halbuki açsınız etle, ekmekle beslenmeye muhtaçsınız..”#enflasyon %69.97!