Asal araştırma anketi: Toplumun en büyük sorunu hayat pahalılığı

Asal araştırma anketi: Toplumun en büyük sorunu hayat pahalılığı
Asal Araştırma anketi, Türkiye'nin en önemli sorununun hayat pahalılığı olduğunu ortaya koydu. Ankete göre, kötü ekonominin ardından en büyük sorun olarak ise işsizlik ve eğitim öne çıkıyor.21-29 Ocak tarihleri arasında,...
Asal Araştırma anketi, Türkiye'nin en önemli sorununun hayat pahalılığı olduğunu ortaya koydu. Ankete göre, kötü ekonominin ardından en büyük sorun olarak ise işsizlik ve eğitim öne çıkıyor.

21-29 Ocak tarihleri arasında, 26 ilde, 2 bin yurttaşın katılımı ile gerçekleşen ankette, katılımcıların yüzde 64.4'ü en büyük sorunun ekonomi/hayat pahalılığı olduğunu söyledi.

ASAL Araştırma Şirketi, 'Türkiye Siyasi Gündem Ocak 2024' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Türkiye genelinde 2 bin kişiyle yapılan ankette, katılımcılara "Bugün Türkiye'nin en önemli sorunu ne?" ve "Sizce bugün Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer?" soruları yöneltildi.

Ankete verilen cevaplara göre, Türkiye'nin yüzde 64.4'ü en büyük sorunu 'hayat pahalılığı' oldu. Katılımcıların yüzde 6.3'ü en büyük sorunun işsizlik olduğunu söylerken, yüzde 4.2'si de eğitim olduğunu ifade etti. Yüzde 1.9u ise 'Türkiye'de sorun yok' dedi.

Ankete verilen yanıtlara göre Türkiye'nin en önemli sorunları şöyle:

 

Ekonomi/Hayat Pahalılığı: yüzde 64.4

İşsizlik: yüzde 6.3

Eğitim: yüzde 4.2

Mülteciler: yüzde 3.8

Adalet: yüzde 3.5

Terör: yüzde 3.3

Demokrasi: yüzde 1.5

Güvenlik: yüzde 1.3

Kentsel dönüşüm: yüzde 1.2

Sağlık: yüzde 1.0

Diğer: yüzde 3.5

Her şey sorun: yüzde 3.1

Sorun yok: yüzde 1.9

Fikrim yok: yüzde 1.0

Sorunları kim çözer?

Ankette katılımcılara "Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer?" sorusu da yöneltildi. Ankete katılanların %23'ü 'hiçbiri' cevabını verirken diğer yanıtlar şöyle oldu:

AKP: yüzde 28.5

Hiçbiri: yüzde 23.0

CHP: yüzde 19.2

DEM Parti: yüzde 5.6

MHP: yüzde 4.2

İYİ Parti: yüzde 3.9

Diğer: yüzde 6.1

Fikrim yok: yüzde 9.5