Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısına katılan temizlik işçisi: Alım gücümüz bitti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantısına katılan temizlik işçisi: Alım gücümüz bitti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. toplantısından da sonuç çıkmadı. Toplantıya katılan işçi Hatice Akdgedik, “Alım gücümüz bitti.” dedi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki asgari ücret görüşmelerine...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. toplantısından da sonuç çıkmadı. Toplantıya katılan işçi Hatice Akdgedik, “Alım gücümüz bitti.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki asgari ücret görüşmelerine Adana Şehir Hastanesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Hatice Akgedik katıldı. Kadın işçileri temsil eden Akgedik, kadınların yaşadığı sorunları görüşmede aktardı. Kadın olarak kendi ayaklarının üzerinde durmanın zor olduğunu söyleyen Akgedik, “Bütün kadınların sesi olarak buraya geldim. Kadınlar çok zor durumda, asgari ücretlilerimiz zor durumda. Bunu işverenlerimize de çok söyledim. 'Kendinizi bizim yerimize koyun' dedim. Kendilerini vicdanlarına bıraktım.” diye konuştu.

“Kadın işçilerimiz çok zor durumda”

Türkiye’de asgari ücretle çalışan işçilerin temel gereksinimlerini karşılayamadığını, yeterli ve dengeli beslenemediklerini belirten Akgedik, şu ifadeleri kullandı:

“İşçiler beslenemiyor. En azından pazara gittiğimiz zaman temel ihtiyaçlarımızı almak zorundayız ama alamıyoruz. Yarısını alıyoruz, yarısını alamıyoruz. Bir markete gittiğimiz zaman temel ihtiyaçlarımızı alamıyoruz. Asgari ücretli insanlar gerçekten zor durumda. Açlık sınırının altında. Gençlerimiz hep yurt dışına gitmeye çalışıyor. Asgari ücretli iki tane oğlum var. Asla evlilik falan düşünemiyorlar. 'Karnımız doymuyor' diyorlar. Alım gücümüz bitti. İnanın ben bunu sayın işverenlerime de başkanlarıma da bakanlarıma da söyledim ilk toplantıda. Alım gücü bitti insanların. 'Semt pazarlarında insanlar yerlerden çürük meyve toplayıp evlerine götürmek için nasıl mücadele ettiklerini bir görün' dedim. İnsanlarımız çok zor durumda. Kadın işçilerin çalışma koşulları çok zor. Çok zor ayakta duruyorlar. Bazıları bekar oluyor, çocukları ile hayat mücadelesi o kadar zor ki... Ev kiraları almış başını gitmiş, insanlar ne yapacağını bilemiyor. Yani çok zor durumda kadın işçilerimiz. İnsanlar zor durumda, biz bunu gereken yerlere de söyledik artık herkes elini vicdanına koysun.”