Aşı yoksa hayat zor

Aşı yoksa hayat zor
Koronavirüs nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim bugün başlıyor.Bugünden itibaren aşı olmamış öğretmen ve personel haftada en az 2 kez PCR testi yaptıracak. Aşı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişiler, toplu...

Koronavirüs nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim bugün başlıyor.
Bugünden itibaren aşı olmamış öğretmen ve personel haftada en az 2 kez PCR testi yaptıracak. Aşı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişiler, toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi belgesi ibraz etmek zorunda olacaklar.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işverenlerin, Covid-19 aşısı olmayan işçilerden haftada bir kez zorunlu PCR testi isteyebileceğini açıkladı.
Aşı olmayanlar için getirilecek PCR testi zorunluluğu şu alanlarda uygulanacak:
· Yüz yüze eğitim verecek öğretmen ve personel
· Üniversite öğrencileri ve çalışanları
· Uçak seyahatleri
· Şehirlerarası otobüs yolculuğu
· Konser, tiyatro, sinema gibi toplu faaliyetler
PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ OLACAK?
Birçok alanda PCR testinin zorunlu tutulacak olması, testlerin ücretli olup olmadığı sorusunu da gündeme taşıdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmen ve üniversite öğrencileriyle çalışanların devlet hastanelerinde ücretsiz olarak PCR testi yaptırabileceğini açıkladı.
2 YAŞ ALTI BEBEKLERDE HES KODU ARANMAYACAK
Tren yolculuklarında 2 yaş altı bebek yolcular için ise HES kodu aranmayacak. 18 yaş altı yolcular, HES kodu ile biletlerini alabilecek ve trenlerde HES kodu ile seyahat edebilecek.

Mu varyantı hızını artırmaya başladı

ABD’de vaka sayıları geçen yıla göre dört kat artarken Mu varyantının ise ABD’deki neredeyse bütün eyaletlerde görüldüğü tespit edildiği açıklandı. Resmi verilere göre, nüfusa oranla en çok Mu varyantı vakasının Alaska’da görüldüğü belirtilirken 3 bin 837 örnekten 139’unun Mu varyantı olduğu belirtildi. Bu sayının ise toplam vakaların yüzde 4’üne denk geldiği aktarıldı. Yetkililer en çok Mu vakası sayısının ise Kaliforniya’da tespit edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, bu haftanın başında Mu varyantını yakından izlediklerini açıklamış ve uluslararası kamuoyunda endişe yaratmıştı.