Asıl tehlike, sanatçıya değil tarikat liderine tutulan şemsiye

Asıl tehlike, sanatçıya değil tarikat liderine tutulan şemsiye
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’de bir askerin, sanatçı Bülent Ersoy’a şemsiye tutmasına sosyal medyada tepkiler yükselince iki asker derhal görevinden alındı.Milli...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrinin bulunduğu Anıtkabir’de bir askerin, sanatçı Bülent Ersoy’a şemsiye tutmasına sosyal medyada tepkiler yükselince iki asker derhal görevinden alındı.

Milli Savunma Bakanlığıo’nın jet hızıyla aldığı bu karar karşısında üniforması üzerindeyken sarıkla tarikat toplantısına katılan Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında aylar süren disiplin soruşturması bitmeden emekliye sevk edilmesi anımsatıldı.
Bu karara karşı başka bir anımsatma da Odatv yazarı Toygun Atilla’dan geldi. Atilla, dünkü yazısında özetle şunları yazdı:
“Asıl tehlike,
Anıtkabir’i, Türk ordusunu, Mehmetçiği tanımayanların hezeyanları, çığırtılarıdır aslında olan biten.
Asıl tehlike,
Bunlara yenilmektir, Ata’sını, Mehmetçiği, ordusunu tanımayanlara teslim olmaktır. 24 saat içinde o subayı Anıtkabir komutanlığından alıp, sürmektir.
Asıl tehlike, 
Sosyal medyada sürü olmaktır…
Asıl tehlike,
Bir bakanın cemaat liderine tuttuğu şemsiyedir.
Asıl tehlike,
Bakanın tuttuğu o şemsiyenin, sadece yağmurdan korumak anlamına gelmediğini bilmemektir. Güvenlik kurumlarına sızan cemaatlerin korunmasının önünü açan şemsiyedir aslında o…
Asıl tehlike, 
Cübbeli bir amiralin görüntülerinin çıkmasının ardından aylarca süren suskunluktur.”