‘ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’

‘ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ’
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'un sadece bir avuç insan için önemli olduğu ve başlıca sorunlar dururken bu kişiler için projede acele edildiği" yorumunu yaptı.F4 Rumelihisarüstü-...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'un sadece bir avuç insan için önemli olduğu ve başlıca sorunlar dururken bu kişiler için projede acele edildiği" yorumunu yaptı.

F4 Rumelihisarüstü- Aşiyan Füniküler hattındaki çalışmaları yeniden başlatan İmamoğlu, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Katar Emiri’nin annesinin Kanal İstanbul çevresinde aldığı 44 dönümlük arazinin imara açılmasıyla ilgili soru yöneltilen İmamoğlu, Kanal İstanbul projesini santim santim takip ettiklerini söyleyerek şu cevabı verdi:

"İstanbul’da, masum insanların depreme dayanıksız olan binalarında yaşamlarına devam ettikleri, masum birtakım planlamaların yıllarca beklediği bir sürecin yerine, siz, Kanal İstanbul’la ilgili bu süreci 6-7 ayda bitireceksiniz, 100 binlik, 5000’lik, 1000’lik planları askıya asacaksınız. Bu acele ne için? Kim için? Kime hizmet ediyor?”

‘ACELENİN SEBEBİ BİR AVUÇ İNSAN’

İBB Başkanı konuşmasına şöyle devam etti:

“İstanbul’daki halkın gündemi; işsizlik, ekonomi. İlave edebiliriz; deprem. Yani (Kanal İstanbul) zihninde bile yok; zinhar karşı ama acele var. Demek ki acele etmelerinin sebepleri var. Ben hep diyorum; o bir avuç insan. Onlar için çok kıymetli. Ben de santim santim takip ediyorum. Yarın saat 10.00’da Şehircilik Bakanlığı’na gideceğim, o işte ama Katarlıdır ama şu ülkelidir ama bu ülkelidir… Kim bu yatırımı yapmışsa, bu planların bir avuç insan için hazırlandığını, İstanbul’un katli anlamına geldiğini, İstanbul’a bugüne kadar yapılan ihanetlerden milyonlarca kat daha fazlası olduğunu iddia ederek itirazımı yapacağım. Hukuksal zeminde İstanbul halkının bu ihanete uğramasına asla izin vermeyeceğiz.”

‘AYIPTIR, YAZIKTIR’

İmamoğlu, “Birçok metro hattı yarım kalmıştı. İBB’nin 565 milyon liralık parası haczedildi. Bu konuda bir girişim olacak mı?” Sorusu üzerine ise, “Bir proje finansmanı için kullanılmak üzere hesabında duran bir parayı, normalde koruması, belediyemizle iş birliğini son ana kadar taşıması ve irtibatta olması gerekirken telefona bile bakmayan, bakamayan, siyasi talimatla süreci yöneten bu tür anlayışların tümüyle ahlak dışı kamuoyuna deşifre edilmesi gereken bir süreç olduğunu dile getiriyorum. Ayıptır, yazıktır” dedi.